27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

SNS: Pančevo jedini grad u Srbiji koji mladima daje besplatne vaučere mladima sa kojima mogu posećivati sve kulturne manifestacije

Srpska napredna stranka poziva sve mlade koji napune 18 godina da dođu u gradsku upravu i uzmu vaučere koje mogu da koriste za sve kulturne manifestacije koje se održavaju u Pančevu i mesnim zajednicama. Prema rečima gradskog većnika za kulturu, Nemanje Rotara, Pančevo je jedini grad u Srbiji koji ima ovakvu vrstu podsticaja za mlade čime se oni, kako je naglasio, od punoletstva usmeravaju na univerzalne i trajne vrednosti.

Model podele besplatnih vaučera primenjuje se u Italiji, što je lokalna samouprava u Pančevu na čelu sa Srpskom naprednom strankom, „preuzela“ i što godinama uspešno sprovodi. Član Gradskog veća i predsednik Saveta za kulturu Srpske napredne stranke Nemanja Rotar pozvao je sve koji su napunili 18 godina da dođu i u Gradskoj upravi, u kancelariji 204 preuzmu vaučere u visini od 3000 dinara koje mogu da koriste za posetu svih kulturnih događaja, odnosno sadržaja u Pančevu i mesnim zajednicama.

Rotar je naglasio da gradska vlast i Srpska napredna stranka teže ka univerzalnim i tradicionalnim vrednostima što žele da prenesu i na mlade. On je obišao sve škole i upoznao nove punoletne učenike o vaučeru.

Rotar je ponovio da je odziv mladih dobar, i da je Pančevo jedini grad u Srbiji koji mladima deli vaučere. „ Dolazili su nam naši prijatelji iz gradova sa kojima smo zbratimljeni kao i prijatelji iz republike Srpske koji žele da ovaj model saživi i kod njih“ zaključio je Nemanja Rotar.

 

 

Related posts

Gradska uprava Pančeva objavila obaveštenje o naknadama po osnovu rođenja i nege deteta

Miroslava Cvejin

Sofić učеstvovao na 50. godišnjoj konfеrеnciji Asocijacijе еvropskih graničnih rеgija

Ivana Bogdanovski

Odbojkašice Srbije šampionke sveta

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija