20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nova poslovna zona u Pančevu!

Severna poslovna zona II biće proširena za 22, 6 hektara i uskoro na ovom zemljištu bi novi investitor trebalo da počne da gradi fabriku. Ovu informaciju potvrdio je i predsednik Aleksandar Vučić. Ipak, osim novih investicija, lokalna samouprava u skladu sa privrednom politikom vodiće i računa o ekološkim aspektima.

Do promena u Srbiji, 2012 godine, Grad Pančevo nije imao šta da ponudi potencijalnim investitorima. Međutim slika se od tada potpuno menja. Prva poslovna zona je izgrađena i u nju je došao jedan od najvećih proizvođača autokomponenti – nemački „ZF“.

Tu nije kraj. Sada se zona širi, a novi investitor imaće na raspolaganju skoro 23 hektara. Reč je o Severnoj poslovnoj zoni 2. Plan je između ostalog usvojen na sednici lokalnog parlamenta.

Prema rečima Maje Vitman, gradske menadžerke, novi investitor je takođe iz Nemačke i bavi se autoindustrijom. Ona je dodala da je Pančevo sada veoma dobro pozicionirano pa sada može i da vodi računa ko je zainteresovan od investitora, kako se ne bi zagađivala životna sredina. Aspekt koji je takođe u poslednjih nekoliko godina izuzetno bolji. Drugim rečima, više nismo crna ekološka rupa na mapi Srbije

Dolaskom svakog investitora razvija se privreda u gradu i prvi efekti toga se već vide, dodala je Maja Vitman. Kako objašnjava, u Pančevu se uveliko gradi, svakog dana „niče“ novo gradilište, a i broj nezaposlenih je znatno smanjen. Pored velikih fabrika, za lokalnu samoupravu je bitno da se razvijaju mikro, mala i srednja preduzeća i zato je usvojena strategija privlačenja investicija, zaključila je gradska menadžerka.

Related posts

Poljoprivredno zemljište na deset godina

Nikoleta Dragaš

Vesti na jezicima nacionalnih manjina

Jasmina Petkovic

SNS 12 GODINA PROSLAVLJA STRANAČKU SLAVU: Dugogodišnji članovi ukazali na sve što je urađeno za građane!

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija