23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nova poslovna zona u Pančevu!

Severna poslovna zona II biće proširena za 22, 6 hektara i uskoro na ovom zemljištu bi novi investitor trebalo da počne da gradi fabriku. Ovu informaciju potvrdio je i predsednik Aleksandar Vučić. Ipak, osim novih investicija, lokalna samouprava u skladu sa privrednom politikom vodiće i računa o ekološkim aspektima.

Do promena u Srbiji, 2012 godine, Grad Pančevo nije imao šta da ponudi potencijalnim investitorima. Međutim slika se od tada potpuno menja. Prva poslovna zona je izgrađena i u nju je došao jedan od najvećih proizvođača autokomponenti – nemački „ZF“.

Tu nije kraj. Sada se zona širi, a novi investitor imaće na raspolaganju skoro 23 hektara. Reč je o Severnoj poslovnoj zoni 2. Plan je između ostalog usvojen na sednici lokalnog parlamenta.

Prema rečima Maje Vitman, gradske menadžerke, novi investitor je takođe iz Nemačke i bavi se autoindustrijom. Ona je dodala da je Pančevo sada veoma dobro pozicionirano pa sada može i da vodi računa ko je zainteresovan od investitora, kako se ne bi zagađivala životna sredina. Aspekt koji je takođe u poslednjih nekoliko godina izuzetno bolji. Drugim rečima, više nismo crna ekološka rupa na mapi Srbije

Dolaskom svakog investitora razvija se privreda u gradu i prvi efekti toga se već vide, dodala je Maja Vitman. Kako objašnjava, u Pančevu se uveliko gradi, svakog dana „niče“ novo gradilište, a i broj nezaposlenih je znatno smanjen. Pored velikih fabrika, za lokalnu samoupravu je bitno da se razvijaju mikro, mala i srednja preduzeća i zato je usvojena strategija privlačenja investicija, zaključila je gradska menadžerka.

Related posts

Ulaganjem u putnu infrastrukturu do boljeg standarda građana

Jasmina Petkovic

Kačarevačke žene vredne i tokom vanrednog stanja

Jasmina Petkovic

Ugašen početni požar u Rafineriji nafte Pančevo

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija