18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Cene niže kod prodavaca na veliko

Kupovina  paradajza i paprike na veliko za pripremanje zimnice  već je počela na pančevačkoj Zelenoj pijaci. Ponuda je dobra, a cene znatno niže, ako poranite I ukolikokupujete kod prodavaca koji prodaju na veliko.

Septembar je mesec kada se užurbano priprema  zimnica. Na Zelenoj pijaci iako je radni dan, ponuda veoma dobra. Kada pazarimo, najčeće želimo da kupimo robu od proizvođača. Naša sagovornica Marija Đurić dugogodišnji je proizvođač iz Banatskog Brestovca, selo  koje  je poznato po proizvodnji paprike i lubenica.

Već je počela kupovina paprike za pravljenje zimnice. Kvalitetna paprika se prodaje i po 120 i 100 dinara. Ona lošija može se naći za nižu cenu, dok sitna se pazari i za 40 dinara po kilogramu.Na kilogram se paprika prve klase prodavala i po 150 dinara – rekla je ova prodavačica.

Cena paradajza tokom leta bila je visoka, a sada iako je počelo kuvanje paradajza i pripremanje zimnice cena ovog povrća nije niža. Marija i objašnjava šta je razlog visokoj ceni.

Bila je vrućina i teško se oprašivao, pa je zato bila nestašica. Sad ga ima vise, ali je sitniji. Ja svake godine sadim jedan plastenik kasnije I to je kvalitetan paradajz koji prodajemo po 100 dinara, a 80 je onaj za kuvanje – objašnjava ona.

Ono što je uveliko postala praksa  je kupovina na veliko na Zelenoj pijaci. Ukolko pazarite na kutije i džakove  morate da poranite i dođete da pazarite već oko 6 ujutru. Tada je ponuda najbolja i cene niže jer se pazari na više. Pripremanje zimnice je tek počelo tako da još uvek ima vremena i za kuvanje paradajza i pripremanje paprike za zimu.

Related posts

Rekonstrukcija Boračke ulice u Vojlovici

Katarina Popović

“Sportski dani” na Kotežu 2

Mica Milakov

HUMANOST NA PRVOM MESTU: “Srpska Sparta” i TOP za ugroženu porodicu Pandurov

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija