19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, sa kojom je razgovarao o  brojnim aktivnostima koje centralna državna institucija za zaštitu od diskriminacije sprovodi u cilju dostizanja pune ravnopravnosti svih naših građana i građanki, posebno u manjim mestima Srbije.

 

Predsednik Vučić i poverenica Janković razgovarali su i o poštovanju ljudskih prava nacionalnih manjina i saglasili se da Srbija u potpunosti poštuje sve međunarodne standarde. Nacionalne manjine imaju jednak tretman u pogledu svih prava i obaveza, a na raspolaganju su im svi mehanizmi zaštite u pojedinačnim slučajevima diskriminacije. Nažalost, na Kosovu i Metohiji žive građani koji su u neravnopravnom položaju i to u pogledu ostvarivanja osnovnih ljudskih prava, te je svaki napor koji se ulaže korak napred ka promeni njihovog položaja.

 

Predsednik Vučić je istakao da puna zaposlenost i stabilnost radnih mesta sa jednakim šansama za sve i adekvatnim servisima podrške porodici, kao i partnerski odnos muškaraca i žena, vode ka boljem kvalitetu života svih naših građana. Predsednik je naglasio da je u potpunosti svestan izazova sa kojima se građani svakodnevno suočavaju, ali da veruje da smo svi spremni da odgovorno rešavamo probleme.

 

Poverenica Janković je obavestila predsednika o posebno teškim slučajevima dikriminacije na tržištu rada, kao i o merama koje preduzima. Ona se zahvalila predsedniku na kontinuiranoj podršci, posebno na isticanju značaja postupanja državnih organa po preporukama mera za otklanjanje diskriminacije.

 

„Kako bismo gradili istinski pravednije društvo, koje prihvata i razume različitosti kao svoju prednost, neophodno je pamtiti i podsećati na istorijske podatke, koji su važni za našu bolju budućnost“, naglasio je predsednik Vučić. U tom smislu, predsednik je podržao predlog poverenice da nadležnim organima Grada Beograda uputi inicijativu za dodelu imena ulicama po našim građankama, bez čijih zasluga bi naša kultura, umetnost i društvo u celini bili uskraćeni za brojna dobra u kojima danas uživamo.

 

 

Related posts

Pavlov i Kiš čestitali Uskrs

Mica Milakov

Vučić se sastao sa Zaglkisom i Danilovićem

Katarina Popović

Ministar Vulin: Policija će nastaviti da vodi računa da naš svakodnevni život ni na koji način ne bude ugrožen

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija