19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

“Seleuški višeboj” čuva tradiciju održavanja krajiških igara

Manifestacija “Seleuški višeboj”, održana je u Seleušu. Krajišnici na ovim prostorima ne dozvoljavaju da njihove tradicionalne igre budu zaboravljene.

U Seleušu se po četvrti put organizovao “Seleuški višeboj”. Bilo je dosta starih igara u kojima su se najbolji nadmetali. Učestvovalo je oko sto pedeset takmičara, u različitim disciplinama kao što su skakanje u džaku, penjanje uz strožinu, navlačenje konopca i još mnoge druge. Jovan Stupar je banaćanin, koji je godinama jedan od najuspešnijih na takmičenju u višeboju.

Pored toga što je ova manifestacija zabavnog karaktera, ona je i humanitarna. Sav novac koji se sakupi ide u donatorske svrhe, uglavnom za obnovu različitih objekata u Seleušu i Alibunaru. Primera radi, prošle godine su od sakupljenog novca obnovljeni toaleti u osnovnoj školi, pomoglo se crkvi i fudbalskim klubovima.

Pokrovitelji manifestacije su SO Alibunar, ko i društveno odgovorne kompanije, firme i pojedinci.

Ova manifestacija ima poseban značaj za stanovnike Alibunara, koji su između ostalog naseljeni i ljudima koji su izbegli iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Za kraj dana posetioci i takmičari su uživali u muzičkom programu, a nastupili su krajiška grupa “Majkani” i Baja Mali Knindža.

Related posts

Iz SAD stižu investicije i povoljni krediti

Nikoleta Dragaš

MUP: Do formiranja svih kol centara u Srbiji, stariji sugrađani mogu pozvati i na 192 za pomoć

Mica Milakov

“Dani jabuke” četvrti put u Crepaji

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija