15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas pokazno-taktičkoj vežbi “Povratak 2019” na poligonu u Nikincima : Danas ste videli snagu srpske policije

 

Danas ste mogli da vidite snagu srpske policije, 133 pripadnika MUP-a je učestvovalo u vežbi i odlično su se pokazali. Danas je pokazana ogromna fizička spremnost i ogromna vatrena moć. Moraćemo i dalje da jačamo svoje bezbednosne jedinice. Dobro je da koristimo naše oružje i da ga unapređujemo, ali moramo i da imamo ono što imaju i nabolje svetske sile – rekao je predsednik Vučić obraćajući se prisutnima.

– Mogli ste da vidite na našem “Milošu” kako je 762 municijom, neverovatnom brzinom srušio onaj zid. Mislim da su se momci pokazali kao veoma sposobni, ovo je za nas bilo vrlo teško da zamislimo ovakve vežbe. Danas to možemo, i posebno sam srećan što je general Džang mogao da dođe na ovu vežbu – naglasio je srpski predsednik.

On je rekao da da mi, “u uslovima nemirnog sveta u kojima ne znate šta će se sutra zbivati”, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da sačuvamo naš narod od opasnosti i eventualnih pretnji.

Predsednik je odgovarajući na pitanja rekao da do skoro nismo imali ni Lazara, ni Miloša, te da su naša vojska i policija sada neuporedivo opremljenija.

Naoružana diverzantsko-teroristička grupa izvršila je zaposedanje objekta. S obzirom na to da je došlo do izvođenja terorističkih aktivnosti, ministar unutrašnjih poslova proglašava CRVENI NIVO opasnosti, formira se Štab strategijskog nivoa, a jedinice MUP-a Srbije se stavljaju u stanje najviše borbene gotovosti spremne za realizaciju svih zadataka.

Po dobijenom naređenju Saj, Žandarmerija i Helikopterska jedinica izvršiće ulazak u rejon i napad na objekte koji su zaposednuti od strane terorističke grupe.

Formiran je operativni štab na terenu, izvršene su detaljne pripreme i planiranje zadataka nakon čega je izdato naređenje za početak akcije.

Scenario i razvoj događaja

Scenario predviđa pet faza i to u prvoj zaseda, odgovor na zasedu, zatim manevri Miloša, nadletanje Gazele, dejstvo Prage i Lazara sa Kerberom.

U fazi dva predviđeni su manevri Miloša, dejstvo i manevri Lazara, termobarična bomba, dejstvo Bel 212, priključivanje BOV, obezbeđenje desantiranja upadnih timova.

U fazi tri predviđeno je desantiranje upadnih timova sa dva helikoptera N145 i BEL 212.

U fazi četriri prikazuje se sinhronizovani upad, čišćenje objekta i neutralisanje terorista, a u fazi pet pružanje prve pomoći helikopterom, evakuacija i postrojavanje.

Ovoj vežbi učestvuje 36 pripadnika SAJ-a, 60 iz Žandarmerije i 18 pripadnika Helikopterske jedinice

Related posts

POSTIGNUT DOGOVOR! Vučić razgovarao sa patrijarhom – IZDATO ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE!

Katarina Popović

Španović: Tužna što ne idem na EP, pripreme za OI ostaju

Ivana Bogdanovski

Ministar Vulin: Vučića napadaju jer neće da prizna Kosovo

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija