1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dvadeseta jubilarna “Štrudlijada” u Dolovu

Štrudlijada je kao i prethodnih godina okupila  sladokusce koji su  zajedno učestvovali na ovoj manifestaciji.  Organizator kao i prethodnih godina je Udrženje  žena “Dolovke” iz Dolova koje su imale pomoć grada Pančeva.

U toku dvadesete jubilarne Štrudlijade  celo Dolovo mirisalo je  na štrudle . Pored njih  bilo je  mnogo drugih  kolača vrednih žena iz Udruženja. Po rečima gradonačelnika, Saše Pavlova manifestacijama ovog tipa se razvijaju ženska preduzetništva koja su veoma važna i značajna za naš grad.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje žena “Dolovke”,  Dom kulture “25.Maj”  i Mesna zajednica ” Mita Vukosavljav ”  iz Dolova. Sa čime su sve pravljene izlagane štrudle  i koje su bile najprodavanije pitali smo učesnice.

Udruženje žena je od štrudle napravilo Banatski brend. Po njemu žele da budu prepoznatljive i da ga što bolje promovišu. Posetioci su mogli da uživaju u različitim ukusima, ali u u kulturno-umetničkom programu uz tamburaše i najmlađe folkloraše.

Related posts

VUČIĆ ISPRED NOVE ZGRADE RTV PORUČIO: Gradićemo sve što su uništili NATO i oni koji su došli posle NATO!

Mica Milakov

Vučić održao konsultacije, sutra odgovor Đukanoviću

Nikoleta Dragaš

Kafići, klubovi, restorani se zatvaraju od 21 do 5 sati

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija