2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić na Demografskom samitu u Budimpešti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je dvodnevnu posetu Budimpešti učešćem na Trećem demografskom samitu, tokom kojeg se obratio učesnicima konferencije.

Skup je počeo blagoslovom kardinala Petera Erdoa, nadbiskupa Nadbiskupije Estergom, kao i obraćanjem nekoliko predstavnika hrišćanskih i jevrejske zajednice o značaju povećanja nataliteta.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da se Srbija suočava sa istim demografskim problemima kao i cela Evropa, da je prošle godine brojčano izgubljen ceo jedan grad veličine Kikinde, da je vlada uvela mere, ali da rezultati još nisu vidljivi.

Vučić je na Trećem demografskom samitu u Budimpešti rekao da je Srbija prošle godine izgubila “ceo jedan grad”, budući da je umrlo više od 100.000 ljudi, a rodilo se 63.175, što znači da je demografski minus za godinu dana – 37.680 ljudi.

Related posts

SRBIJI ZLATNA PLAKETA ZA PLEMENITOST! Vučić: Ovo nije lično priznanje, već priznanje državi koja je samo RADILA SVOJ POSAO

Nikoleta Dragaš

Projektom “Škola da, droga ne” obuhvaćeno 4.500 južnobanatske dece

Jasmina Petkovic

Sutra sednica Kriznog štaba

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija