2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Uskoro mesta za još 150-toro dece u vrtićima

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić najavila je izgradnju novog privatnog vrtića, te će se tako smanjiti lista čekanja za najmanje, 150-oro dece. Kako je navela, Grad će pružiti pomoć roditeljima, čija deca sa liste čekanja upišu privatnu predškolsku ustanovu, kao i do sada, subvencionišući 80 odsto od ukupne cene pohađanja.  Grad nastoji da svako dete, bilo iz grada ili naseljenog mesta, sa roditeljima koji rade ili ne, ima jednaku mogućnost da bude upisano u vrtić.

Ugovori za subvencionisani boravak dece biće skllopljeni sa roditelljima, a ne sa novom privatnom ustanovom. Prilikom konkurisanja, dokumenta će se dostavljati Gradskoj upravi, kao i potvrdu o tome da za njihovo dete postoji mesto u ustanovi.

Tatjana Božić je napomenula da se ne žuri s dostavljanjem dokumentacije dok ne bude zvanično objavljen poziv za to. Dodala je da će sva deca biti ravnopravna prilikom konkurisanja bez obzira da li su im roditelji zaposleni ili ne, i bez obzira na to da li žive u gradu ili pančevačkim selima.

 

 

 

Related posts

Novi izgled školskog dvorišta u OŠ “Đura Jakšić”

Mica Milakov

Pančevačko Zelenilo otvara online pijačnu prodaju

Mica Milakov

Pančevo dobilo nov izgled trga

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija