27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Nekategorizovano Vesti

Pavlov :Normalizacija saobraćaja od nedelje, neće nas ucenjivati neformalna “grupica” vozača. Iza protesta stoji politika !

ATP tokom ove nedelje vozi redukovano, s obzirom da su 52 vozača otvorila bolovanje. Iza cele ove priče nije nezadovoljstvo, već igranje sa sudbinom firme koja ima 350 zaposlenih, politika i ucenjivanje. Ponudu koju su dobili vozači mnogi radnici u svim preduzećima bi oberučke prihvatili – uvećanje plate od 10 hiljada dinara. Saobraćaj će biti normalizovan od ponedeljka, s obzirom da je ponuda grada prihvaćena, saznaje RTV Pančevo.

Grupa vozača, koja se na kraju ispostavila kao neformalna, bez podrške reprezentativnih sindikata bukvalno je ucenila ATP i gradsku vlast sa platom od 70 hiljada dinara. Istovremeno oko 50-tak vozača,očigledno izmanipulisanih, otvorilo je bolovanje ove nedelje, čime su ozbiljno ugrozili funkcionisanje ATP-a kao firme i javnog saobraćaja. Plata vozača u ATP kreće se u rasponu od 48 do 55 hiljada u zavisnosti od minulog rada i stimulacija. Sa zahtevom od 70 hiljada dinara došli su prvo do rukovodstva ATP koje je bilo maksimalno korektno pa na kraju i do gradonačelnika.

Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova, potpuno je jasno da je ovo političko delovanje, s obzirom da se ova situacija događa u septembru kada kreće škola, završavaju godišnji odmori, zatim sa otvaranjem ponuda za javno privatno partnerstvo za ATP koje se očekuje u oktobru i  ključno, što se kasnije ustanovilo, da nijedan od reprezentativnih sindikata ne stoji iza, kako je navedeno, “nekolicine zaposlenih vozača koji protestuju “.

Formalni vođa “neformalne grupe vozača” je izvesni Jova Jović. Pavlov je poručio da mu je situacija postala jasna kada je posle dogovora u pojedinim medijima video informacije sa sastanka koje su stigle od Jovića i bile potpuno netačne. Cilj je jasan. Uništenje ATP, i ulazak u stečaj, koji će biti okidač za eskalaciju mržnje prema lokalnoj vlasti. Sada se postavlja pitanje kako će Jović i nekolicina protestanata objasniti svojim kolegama da će samo vozačima biti podignuta zarada na skoro 60 hiljada prosečno, koliko nemaju vozači ni u jednom javnom prevozniku u Srbiji

Jasno je da ovo nije priča o nezadovoljstvu nekolicine vozača, nego o igranju sa sudbinom 350 zaposlenih i njihovih porodica, koje bi režirano uništenje ATP-a ostavilo bez posla.

Pavlov očekuje da od naredne nedelje saobraćaj bude normalizovan s obzirom da se vozači, koji su shvatili da su izmanipulisani,već polako vraćaju na posao. Sa druge strane opoziciona manjina, fabrikovanjem lažnih vesti i sa ovim isceniranim protestom čime je ugrozila javni prevoz pokazala je još jednom je koliko joj je stalo do kolega i građana. Ni malo!

Related posts

SRBIJA MORA NAPRED! Novi spot liste “Za našu decu – Aleksandar Vučić”

Mica Milakov

Servisne informacije za 18. novembar

Zorana Stekovic

Poljočuvari uhvatili još jednog piromana u Dolovu, apel stoji – NE PALITE STRNIŠTA!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija