28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić se sastao sa Orbanom

Prvog dana posete, predsednik Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, nakon čega će, sa predsednikom Vlade Češke Andrejem Babišem i premijerom Slovačke Peterom Pelegrinijem, prisustvovati večeri koju u njihovu čast priređuje Orban.

U četvrtak predsednik Vučić će učestvovati na Trećem demografskom samitu u Budimpešti, gde će se obratiti učesnicima konferencije.

Pema programu konferencije, između ostalih, na skupu će govoriti predsednik Češke Andrej Babiš, premijer Slovačke Peter Pelegrini, zamenica premijera Bugarske Marijana Nikolova, bivsi premijer Australije Toni Ebot, a pozdraviće ih Orban.

Pedsednik Vučić će ovom prlikom obići i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum „Nikola Tesla“, gde će razgovarati sa učenicima.

Vučić se sastao sa Orbanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se  u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

„Prijateljski sastanak!“, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu „BudućnostSrbijaav“ uz fotografije sa Orbanom.

Uoči susreta, Vučić je izjavio da Orbana smatra za iskrenog prijatelja Srbije i da će sa njim razgovarati o tome kako da se dodatno pospeše bilateralni odnosi, za koje kaže da su već dostigli nivo najboljih u istoriji dve zemlje.

Sa Orbanom će razgovarati i o ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije, ali i Kosovu.

Vučić je kazao je da će zamoliti Mađarsku da pomogne Srbiji po pitanju Kosova, dodajući da je Orban čovek od reči.

„Zamoliću ga, bez obzira na činjenicu da je Mađarska priznala nezavisnost Kosova, da nam pomogne po nekim drugim pitanjima u vezi sa KiM. Prošli put smo ih molili za Interpol, pa su pomogli“, podsetio je srpski predsednik

Nakon njihovog bilateralnog susreta, Vučić će prisustvovati svečanoj večeri koju za njega, kao i premijere Češke i Slovačke, Andreja Babiša i Petra Pelegrinija, priređuje Orban.

Vučić će sutra učestvovati na Trećem demografskom samitu u Budimpešti, gde će se obratiti učesnicima konferencije.

Prema programu konferencije, između ostalih, na skupu će govoriti predsednik vlade Češke Andrej Babiš, premijer Slovačke Peter Pelegrini, zamenica premijera Bugarske Marijana Nikolova, bivsi premijer Australije Toni Ebot, a pozdraviće ih Orban.

Predsednik Vučić obići i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum „Nikola Tesla“, gde će razgovarati sa učenicima.

Related posts

Predsednik Vučić: Nema igre sa državom!

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić obilazi radove na Savskom trgu

Katarina Popović

Laslo Đuriš čestitao Uskrs svim katoličkim vernicima

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija