1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić prima akreditivna pisma novih ambasadora

Žil Anro Bešur Plah predao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću akreditivna pisma, kojim ga kralj Vilem-Aleksandar imenuje za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Holandije u Republici Srbiji. On je preneo pozdrave holandskog kralja i najbolje želje za napredak Srbije i njenih građana.

Predsednik Vučić je ambasadoru Plahu poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski rad u Beogradu, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata na visokom nivou u okviru političkog dijaloga, kao i inicijativa za ekonomsku saradnju. On je pozvao holandske zvaničnike, uključujući suverena, kao i premijera Rutea, da posete Srbiju, jer bi to vodilo boljem međusobnom razumevanju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novopostavljene ambasadorke Bosne i Hercegovine Aide Smajić i poželeo joj dobrodošlicu. Ambasadorka Smajić je prenela pozdrave trojice članova Predsedništva BiH i njihovo očekivanje da predsednik Vučić dođe u zvaničnu posetu.

Predsednik Vučić je izrazio čvrsto opredeljenje Srbije za dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom i poštovanje integriteta BiH. “Srbija želi mirnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu, jer to znači i mir i stabilnost u regionu”, istakao je predsednik Vučić. On je naglasio da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Šan Meklaud, poželevši joj dobrodošlicu i uspešan rad u Beogradu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će tokom diplomatskog mandata ambasadorke Meklaud doći do jačanja srpsko-britanskih veza i saradnje. On je naglasio da bismo posebno cenili ako bi premijer Velike Britanije posetio Srbiju, prvi put posle četrdeset godina.

Predsednik Aleksandar Vučić je, prilikom ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, ambasadoru Francuske Žan-Luju Falkoniju poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu, kako bi se, na temelju istorijske posete predsednika Emanuela Makrona, uspostavljenog strateškog partnerstva i potpisanih dokumenata, nastavio uspešan politički dijalog i svestrana saradnja dveju zemalja.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Makronu, koji je, kako je rekao, osvojio veliku naklonost srpskog naroda i čije se snažne poruke, izrečene na Kalemegdanu, još pamte.

Related posts

Epidemiološka situacija na severu KiM za sada stabilna

Bojana Kecic

Borba protiv virusa COVID-19 i na pančevačkim pijacama

Mica Milakov

Šesnaest godina od zločina u Goraždevcu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija