23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Servisna informacija Vesti

Pančevo: Regresiranje troškova prevoza učenika

 

Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva povodom realizacije prava na regresiranje troškova prevoza učenika koji redovno pohađaju srednje škole na teritoriji drugog grada/opštine Južnobanatskog upravnog okruga, a prema kojima Javno komunalno preduzeće za prevoz putnika „Autotransport-Pančevo“ Pančevo nema redovne dnevne linije prema Odluci o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva, obaveštava učenike/roditelje, o sledećem:

– počev od 05. 09. 2019. godine, učenici, odnosno roditelji maloletnih učenika koji su početkom 2019. godini ostvarili pravo na  na regresiranje troškova prevoza trebe da dostave:  potvrde srednje škole o upisu  i pohađanju redovne nastave učenika, kao i potvrde autobuskog prevoznika o visini mesečne učeničke karte za datu relaciju, kako bi im se navedeno pravo priznalo i u novoj školskoj 2019/2020. godini.

– takođe, i svi zainteresovani  učenici, odnosno roditelji maloletnih učenika koji navedeno pravo nisu do sada ostvarili, kao i oni učenici koji su u novoj školskoj 2019/2020. godini tek upisali redovno pohađanje srednje škole na teritoriji drugog grada/opštine Južnobanatskog upravnog okruga, a prema kojima JKP „Autotransport-Pančevo“ Pančevo  nema redovne dnevne linije, mogu, počev od 05.09. 2019. godine  da podnose zahtev za regresiranje troškova prevoza, sa odgovarajućom dokumentacijom.

Pravo na  regresiranje troškova prevoza utvrđuje se u formi potvrde i priznaje u visini od 50% od ukupne cene mesečne karte autobuskog prevoznika, čiju uslugu učenik koristi, a isplaćuje se dva puta godišnje, odnosno za svako polugodište, na kraju polugodišta, na službeni tekući račun roditelja, odnosno punoletnog učenika, otvoren po nalogu Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

Navedene potrvde kao i novi zahtevi sa dokumentacijom podnose se u Uslužnom centru Gradske uprave grada Pančeva, u kancelariji broj 21.

Obrazac zahteva može se preuzeti na sajtu grada Pančeva ili u Uslužnom centru.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 308-871, a lice zaduženo za kontakt je Dragana Dačić u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

 

Related posts

Vršačka prirodnjačka jesen počinje u oktobru

Aleksandra Miloševska

Pokret socijalista: Đilase i Marinika, šta god radili, Srbiju nećete uspeti da srušite

Mica Milakov

Akcija davanja krvi u utorak u Vršcu, u sredu u Pančevu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija