28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Bronza u Splitu za osnovce iz Omoljice

Na Sportskim igrama mladih u Splitu, održanom od 16. do 22. avgusta, učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ osvojili su bronzanu medalju u malom fudbalu. Ove godine, ukoliko se budu plasirali u najviši rang takmičenja, Omolljicu će predstavljati mešovita ekipa.

Četvrtaci iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice prešli su dug put od opštinskog takmičenja, do onog finalnog održanog u Splitu. Od 16. avgusta do 22. mališani su boravili u ovom gradu i u konkurenciji od 2000 mališana osvojili su bronzanu medalju u malom fudbalu. Na kvalifikacionim takmičenjima bili su „zlatni“ nadmetajući se u poligonu spretnosti.

Omoljicu su predstavljala dva tima na Malim olimpijskim igrama, da bi devojčice ispale već u drugom krugu. Dečaci su se plasirali na Sportske igre mladih, nakon što su osvojili prvo mesto na Republićkom takmičenju u Kragujevcu. Na takmičenju u Splitu učestvovala su deca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Deca iz Omoljice uspešna su na mnogim sportskim nadmetanjima, ali i na drugim takmičenjima. Učenici ove škole plasirali su se i na evropsko takmičenje u poznavanju saobraćaja “Šta znaš o saobraćaju”, u organizaciji AMSS u okviru 50. jubilarnog takmičenja osnovaca. To takmičenje održava se od 12. do 15. septembra u Ženevi.

 

Related posts

Ruska delegacija položila venac na spomenik vojnicima Crvene armije u Pančevu

Zorana Stekovic

Predsednik večeras u Kruševcu – Vučić obilazi radove na novoj kovid bolnice, nakon toga obraća se javnosti

Vanja Vićentić

SRĐAN NOGO NA SASLUŠANJU U TUŽILAŠTVU!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija