26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovačica Najvažnije Vesti

Kovačica: Završena prva faza radova u industrijskoj zoni

Opština Kovačica omogućila je dolazak investitora u ovu lokalnu samoupravu, završetkom prvog dela industrijske zone. U ovoj južnobanatskoj Opštini u prethodnom periodu dosta se radilo i ulagalo, tako da Kovačica i Crepaja takođe postaju privlačni za investicije.

Prva radna, odnosno industrijska zona u Opštini Kovačici je otvorena. Još jedan deo radova traje i u planu je da se završe naredne godine. Radovi i dalje traju, a planirano je da se završe iduće godine.

Kovačica, preciznije Crepaja je sigurno interesantna za investitore. Nalazi se u blizini pančevačke Severne industrijske zone, međunarodnom putu za Rumuniju, od Beograda je udaljena 50 km, a od Novog Sada 90 km. U strukturi privrede opštine Kovačica poljoprivreda je dominantna, iako skoro u svakom mestu postoje industrijski objekti značajni za život meštana.

Opština Kovačica je, poznata po tome što je tu rođen Mihajlo Pupin, čuvena po naivnoj umetnosti, debeljačkim vašarima, crepajačkim ljubiteljima konja, nacionalno heterogena, gde već više od 200 godina, uvažavajući jedni druge, poštujući i negujući svoje, složno žive Srbi, Slovaci, Mađari, Rumuni i svi ostali građani.

Related posts

Manji porast vodostaja na Tamišu

Ivana Golubovic

Predstava “Bajka o dečijem osmehu” povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Jasmina Petkovic

SNS Beograd: Nepoznati napadači udarili šamar našem aktivisti

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija