27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Srbija nije pozvana na obeležavanje 80 godina od Drugog svetskog rata u Poljskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s premijerom Slovenije Marjanom Šarecom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu.

„Srdačan doček“, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbije“, uz fotografije na kojima se vidi da je gosta iz Slovenije dočekao ispred zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Šarec je, prethodno, razgovarao s premijerkom Srbije, a održan je i sastanak delegacija dve zemlje.

Slovenački premijer sastaće se danas u Beogradu i s predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Vučić sa Šarecom o saradnji, evropskim integracijama...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Vlade Slovenije Marjanom Šarecom  o odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno na kontinuiranoj političkoj i tehničko-ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

On je naglasio da Srbija vidi Sloveniju kao veoma važnog partnera kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu.

„Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja“, istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Slovenački premijer rekao je da Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine, zato što je interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri.

On je istakao da Srbija može da računa na podršku u vezi sa proširenjem EU.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su bilateralni odnosi veoma intenzivni, o čemu svedoče međusobne posete na visokom i najvišem nivou.

Trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji.

Kao zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija podržava evropske integracije Srbije

Related posts

Ministar Mali: Penzioneri sutra dobijaju 30 evra od države, ubrzo i ostali punoletni građani

Jelena Obradović

Meštani Kovina 9. put lomili česnicu

Nikola Toadjer

Vulin: Deset godina od glupog i opasnog Jeremićevog pitanja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija