15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Narodnu stranku u Subotici napustilo više članova

SUBOTICA, 28. avgusta (Tanjug) – Više od 15 članova Nar odne stranke u Subotici napustilo je tu partiju, među kojima i Ibolja Farkaš, koja je danas i prenela novinarima tu informaciju i najavila formiranje grupe građana “Stvarno Subotički”.
Farkaš se, kaže, među prvima učlanila u stranku Vuka Jeremića jer je želela da doprinese borbi za unapređenje života građana, a ispostavilo se, navodi, da su “svi radili za finansijski boljitak nekoliko ljudi”.
Ona tvrdi da je uzak krug ljudi privatizovao subotičko povereništvo “u dogovoru sa funkcionerom Narodne stranke Borislavom Novakovićem i predsednikom Vukom Jeremićem”.
“Opterećujuće je da se u više slučajeva međunarodnih afera pojavljuje Vuk Jeremić. Ispitivanje tih afera prevazilazi naše razmere, ali mi kao građani koji su čistog obraza ušli u politiku ne želimo da budemo deo takvih malverzacija”, rekla je Farkaš na konferenciji za novinare.
Ona je dodala da je Jeremić za prvog čoveka Narodne stranke u Subotici postavio Vladimira Polovinu, za koga tvrdi da je “pljačkao i pretio” i protiv koga je, kaže, podneto nekoliko prekršajnih i krivičnih prijava.
“Tu ima dosta nejasnih stvari i poslova i mi ne želimo da budemo deo toga”, rekla je Farkaš i dodala da nije ni slutila da će se njihova politička borba svesti na borbu za lične ambicije Polovine.
“Ne želimo da budemo deo priče koja će naše iskrene motive bavljenja politikom baciti u drugi plan, a isturiti ljude koji imaju kriminalnu prošlost i velike frustracije”, rekla je Farkaš.
Prema njenim rečima, stranku su napustili skoro svi “pioniri” Narodne stranke u Subotici.
Ona je napomenula da su pojedini iz odbora Narodne stranke izmišljali i price o deci političkih protivnika da bi došli do cilja.
Bivša članica Narodne stranke tvrdi da je u subotičkom odboru te partije ostalo svega sedam, osam ljudi.
Za sada, kako je rekla, grupa građana čije je formiranje najavila, ne planira saradnju sa nekom političkom strankom.

Related posts

Predsednik Vučić uputio poruku podrške patrijarhu Irineju: Cela Srbija je uz Vas

Zorana Stekovic

U Srbiji u poslednja 24h 2.074 nova slučaja korona virusa, preminulo 39 osoba

Mirjana Popović

Akcija odnošenja kabastog otpada do kraja oktobra

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija