27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Mirović: U Kovinu neće biti liste čekanja za vrtiće od oktobra

U Kovinu neće biti liste čekanja za vrtiće od oktobra, rečeno je danas prilikom posete pokrajinskog premijera Igora Mirovića. Razlog je izgradnja nove predškolske ustanove koja će moći da primi 150 mališana različitih uzrasanih grupa. Sredstva za izgradnju su obezbeđena iz republičkog, pokrajinskog i opštinskog budžeta.

Premijer AP Vojvodine Igor Mirović posetio je završne radove na vrtiću u Kovinu, koji se gradi po najsevremenijim standardima. Ustanova bi trebalo da bude puštena u rad početkom oktobra, a sredstva su obezbeđena iz republičkog, pokrajinskog i opštinskog budžeta. Kako je rekao Mirović, dosta se ulaže u izgradnju predškolskih ustanova, osnovnih, srednjih škola i zdravstvenih ustanova.

Do 2015. godine na ovoj lokaciji bio je stari objekat vrtića, ali je srušen, jer je bio nebezbedan. Dve godine kasnije kreće se sa izgradnjom novog vrtića, a plac je bez nadoknade obezbedila Pokrajina. Razlog izgradnje vrtića baš na ovom mestu jeste taj što se ova mesna zajednica širi, pa je i veći broj dece.

Objekat će biti sačinjen od pet radnih soba, u kojima će biti smeštena deca različitih uzrasnih grupa, od jaslenog uzrasta do predškolskog, rekla je direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“.

Izgradnjom novog vrtića rasteretiće se centralni objekat PU “Naša radost”. Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

 

Related posts

Slovačka delegacija posetila Kovačicu

Ivana Bogdanovski

Vučić se sastao sa Sebastijanom Kurcom

Nikola Toadjer

Učesnici protesta “1 od 5 miliona” ostavili venac i zapalili sveće ispred RTV Pančevo: Zaposleni zabrinuti za sebe i svoje porodice

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija