23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

SNS : Javno-privatno partnerstvo za moderni komunalni sistem u Pančevu

Posle odluka Gradskog veća i odbornika, lokalna samouprava završava poslove o sklapanju ugovora o javno privatnom partnerstvu za javnu rasvetu, ATP i puteve. Prvo bi, prema najavama gradskog većnika za komunalnu delatnost Milenka Čučkovića trebalo da zaživi ugovor o javnoj rasveti, pa potom slede putevi i ATP kao jedan od najvećih projekata.

Osvnovni elementi javno-privatnog partnerstva s podela odgovornosti, rizika i rok trajanja dogovora, odnosno ugovora. Nekoliko puta lokalni čelnici najavili su da će Pančevo biti jedan od prvih gradova koji će krenuti sa ovom praksom, a kako se najavljuje već tokom jeseni zaživeće projekta javno-privatnog partnerstva za javnu rasvetu.

Sigurno najveći projekat i posao biće reorganizacija javnog prevoza sa budućim partnerom, odnosno koncesionarom. Čučković je naglasio da koncesionar ima između ostalog obavezu da zadrži sve zaposlene u ATP, kao i da uloži veliku količinu novca za nove autobuse i novu stanicu.

Javno privatno partnerstvo , odnosno takav model poslovana usvojen je pre skoro 10 godina, ali do dolaska nove vlasti to je bilo samo mrtvo slovo na papiru koje nikog nije zanimalo.

Naravno obaveze prema budućim partnerima imaće i lokalna samouprava kao što je sprovođenje tendera, odnosno najboljeg ponuđača, zatim pribavljanje svih potrebnih dozvola, i da vrši nadzor nad realizacijom svih ugovorenih poslova.

Related posts

Vlada Srbije usvojila drugi paket mera za pomoć privredi vredan 66 milijardi dinara

Nikola Toadjer

Još 2.956 novih slučajeva, preminulo 14 osoba

Vanja Vićentić

FK “Železničar” sprema se za pobedu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija