27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

OBEĆANO-ISPUNJENO : HIGIJENA I ZELENILO ČISTE DIVLJE DEPONIJE I SADE ZELENE POJASEVE !

Nekoliko dana je prošlo od kada je Higijena kupila nove kontejnere koji će biti postavljeni na lokacijama gde se stvaraju divlje deponije. Krenulo se sa čišćenjem Ulice Dimitrija Tucovića koja je možda i najkritičnija.

Često paljenje i uništavanje kontejnera, neodovoljno visoka svest građana o čistoći i ekologiji, doprineli su između ostalog, da komunalni red ne bude na maksimalnom nivou.Pančevačka Higijena odnosi smeće sa 460 lokacija u samom gradu kaoi u Dolovu i Starčevu. Do nedavno je imala oko 700 kontejnera, a sada se broj povećao na preko 1000. Prve lokacije, odnosno sporna mesta gde se nalaze divlje deponije,  se već saniraju, što smo se danas kamerom i uverili. Čišćene su divlje deponije širom Ulice Dimitrija Tucovića.

Vredne radnike Higijene koji se brinu o preko 30 hiljada domaćinstava, kao i privrednih subjekata obišao je danas direktor Aleksandar Stevanović. Uz nove autosmećare, kontejnere, ali i malo drugačije navike samih građana doprineće da, ne samo Gornji grad, već celo Pančevo, Dolovo i Starčevo izgledaju mnogo lepše i čistije.

Odlična saradnja između komunalnih preduzeća, ovoga puta Higijene i Zelenila videla se na terenu. Radnici Higijene, odnosili su smeće sa divlje deponije, dok su radnici Zelenila,odmah zatrpavali zemljom tu lokaciju i sadili stabla tuje. To je i ideja i plan ovih firmi, da gde god je moguće divlja deponija bude sanirana, a na tom mestu bude postavljen zeleni pojas.

Problematične lokacije su poznate i one se nalaze kod Američkih zgrada, u Ulici Dimitrija Tucovića, Cara Lazara, Kasapinovićevoj, Zelengori, kod stare Utve i Nove Mise kod vrtića Petar Pan. I mi kao građani moramo da promenimo ponašanje ako želimo čist grad. Primer nemara je podatak da Higijena godišnje gubi četvrtinu svojih kontejnera koje neko ili zapali zimi, ili leti uništi šutom.

Related posts

Predsednik Vučić u Briselu NA DAN SVOJE SLAVE UPALIO SVEĆU U PRAVOSLAVNOM HRAMU!

Mica Milakov

SNS prvi predao listu za pokrajinske izbore

Nikoleta Dragaš

Isplata dividende iz dobiti za 2018. godinu. NIS akcionarima isplaćuje 6,5 milijardi dinara

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija