3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kasačke trke ulaze na velika vrata u Omoljicu

U okviru Porodičnih dana u Omoljici održane su konjičke trke u organizaciji kluba „Mladost“. Učestvovalo je oko 25 kasačkih konja iz cele Vojvodine,  kao i istočnih i južnih krajeva naše zemlje.

 

U Omoljici su se na dan Preobraženja Gospodnjeg ranije tradicionalno održavale konjičke kasačke trke, što je nije bio slučaj u poslednje četiri godine. Nakon pauze tradicija se vratila u ovojužnobanatsko mesto, u organizaciji Konjičkog kluba „Mladost“,  a uz podršku Grada Pančeva, pa se ovaj značajan događaj za Omoljicu ponovo održao. Dejan Golubović, predsednik Konjičkog kluba „Mladost“,  kaže da se uz pomoć ljudi dobre volje, koji su prepoznali značaj manifestacije, ona ponovo vratila Omoljčanima.

Prema rečima Golubovića cilj ovakvog događaja je negovanje ljubavi prema konjima.

Najveće oduševljenje vladalo je među prisutnom decom, jer ona više nemaju toliko prilika da sesusretnu sa plemenitim životinjama.

Organizatori su se potrudili da najboljim učesnicima obezbede novčane nagrade i pehare, ali i nešto simbolično, što će ih podsetiti na ovogodišnje konjičke kasačke trke u Omoljici.

U prve dve trke pobedu je ostvario Zoran Petrovićiz Velike Plane. U trećoj trci pobedu je odneo domaći, omoljački konj čiji je vlasnik član Konjičkog kluba „Mladost“ Mile Tajdić, a kojim je upravljao Saša Grujićiz Vršca, dok je u četvrtoj trci trijumfovao Vlada Bjelogrlić iz Beograda.

Related posts

Ljubinko Karadžić: Budimo sa našim narodom i kad je dobro i kad je loše

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin: Terorizam globalni fenomen, za uspešnu borbu potrebna saradnja i razmena informacija

Mirjana Popović

Nova javna rasveta u Grebencu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija