21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Za bolje vodosnabdevanje Devojački Bunar dobija još jedan bunar

U Devojačkom Bunaru u toku je izgradnja bunara. U zavisnosti od potrebanih analiza vode, on bi trebalo da bude pušten u funkciju u narednim mesecima. Osim ovog projekta, u Opštini Alibunar sprovode se i drugi projekti iz oblasti vodosnabdevanja koji će biti završeni do kraja ove ili početkom sledeće godine.

Stanovnici Devojačkog bunarakonačno dobijaju novibunar u naselju. Osim ovog u ovom delu je još jedan bunar, ali on nema dovoljno kapaciteta za celo mesto, pogotovu u jeku turističke sezone, rekao je Dejan Starčević, načelnik odeljenja za inspekcijske poslove građevinarstva, urbanizma i imovinsko-pravnih poslova.Sada će biti.

U Vladimirovcu se trenutno završava priljučak za javno vodovodnu mreže u Ulici Veljka Vlahovića, kojim će biti obezbeženo priključenje novog objekta Osnovne škole u ovom mestu. Opština je uradila i projekat rekonstrukcije postojećih šahtova javno-vodovodne mreže.

U toku je izrada projekata rekonstrukcije kompletne vodovodne mreže u Vladimirovcu i Alibunaru. U Banatskom Karlovcu je rekonstruisan jedan deo vodovodne mreže nastavka Ulice Prva nova, dok bi u naselju Nikolinci uskoro trebalo da počnu radovi na prečistaču, postojećeg izvorištu, gde je povećana koncentracije gvožđa i mangana. Urađen je i projekat za energetsku efikasnost zgrade Doma zdravlja u Alibunara.Novac je obezbeđen iz Ministarstva rudarstva i energetike u iznosu od 25 miliona dinara, a ostatak je dala Lokalna smouprava, u iznosu od 15 miliona dinara.

Related posts

Nasilje zajednička odgovornost roditelja, škola i medija

Zorana Stekovic

Otvorena 33. Slaninijada

Aleksandra Miloševska

Počinje Jazz festival

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija