18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Stefanović u Pančevu: Isporučena 93 vozila vatrogasno-spasilačkim jedinicama

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Pančevu da će tokom ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca.

„Pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, očekujem da tokom ove godine stigne još 17, a nakon toga, početkom naredne godine, još devet novih kamiona“, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao primopredaji 93 vozila koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

Ministar je naglasio da će ovo biti godina u kojoj se najintenzivnije investira u Sektor za vanredne situacije.

„Među vozilima koja će danas biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć“, objasnio je ministar.

Stefanović je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

„Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude, koliko su hrabri u suočavanju sa požarima i poplavama i želim da građani Srbije znaju da o njima brinu sposobni profesionalci“, rekao je Stefanović i dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da investira u vatrogasno-spasilačke jedinice, kako bi one imale sve što je potrebno da svoj posao rade na najbolji mogući način.

Related posts

Nakon dugogodišnje pauze, konjičke trke ponovo na Pančevačkom hipodromu

Jasmina Petkovic

Gradski odbor SNS Pančevo čestita Badnji dan i Božić

Mica Milakov

Praktična nastava u Poljoprivrednoj školi “Josif Pančić”

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija