22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Higijena kupila novih 330 kontejnera, kreće u sređivanje i uklanjanje “divljih” deponija

Pančevačka „Higijena“ kupila je novih 300 kontejnera koji će biti iskorišćeni za još bolje održavanje komunalnog reda u Pančevu, i ostalim lokacijama za koje je ovo preduzeće nadležno.Vrednost ove investicije je oko 12 miliona dinara.

Samo tokom zime zapaljeno je toliko kontejnera u vrednosti od oko 2 miliona dinara.

Pančevačka Higijena odnosi smeće sa 460 lokacija u gradu i Dolovu i Starčevu. O obimu posla koji je pred radnicima najbolje svedoči podatak da se iz 30.000 domaćinstava, kao i privrednih subjekata dnevno sakupi i odveze čak i do 150 tona komunalnog otpada. Higijena je, uz pomoć lokalne samouprave, kupila i četiri autosmećara čime je poboljšana efikasnost ovog preduzeća.  Firma ima oko 700 kontejnera, ali za postojeći obim posla to ipak nije optimalan broj.

Problematične lokacije su poznate i Higijena će krenuti da rešava probleme sa divljim deponijama. Kod Američkih zgrada, u Ulici Dimitrija Tucovića, Cara Lazara, Kasapinovićevoj, Zelengori, kod stare Utve i Nove Mise kod vrtića Petar Pan.

Svest građana nije na nivou, što sama slika i pokazuje. Iako kontejneri postoje pored se stvaraju divlje deponije, što dodatno otežava posao radnicima Higijene. Navike i nesavesno ponašanje građana moramo da promenimo ukoliko želimo maksimalno čist grad. Zbog takvog ponašanja za godinu dana Higijena gubi skoro četvrtinu svojih kontejnera koji ili zimi izgore ili leti budu uništeni šutom i kabastim otpadom.

Related posts

Zrenjanin dobija velelepni sportski centar

Jasmina Petkovic

Vučić razgovarao sa patrijarhom povodom hapšenja episkopa Joanikija, pozvali na mir i pribranost

Katarina Popović

Deo Kačareva bez vode

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija