17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Više od 100 učesnika na 8. Gajačkom kotliću

Proteklog vikenda u Gaju je održan 8. Gajački kotlić, na kome je oko100 učesnika iz cele Srbije kuvalo kvalitetnu riblju čorbu. Prvo mesto osvojio je Goran Stojičević iz Starog Kostolca, druga je Milica Janković iz Požarevca,  dok je treći bio Nikica Majić iz Bavaništa.

Manifestacija Gajači kotlić prvi put je organizovna 2011. godine u centru mesta , u parku. Manifestacija je rasla iz godine u godinu i okupljala sve više učesnika. Prošle godine  bilo je 74 takmičarska kotlića, a ovo godine riblju čorbu je kuvalo oko 100 takmičara, kaže Emil Hmerlis, jedan od organizatora.

Dobri poznavaoci i znalci kuvanja  riblje čorbi okupljaju se ovde prvashodno zbog druženja. Recepte za dobru riblju čorbu čuvaju za sebe.

Pored kuvanja riblje čorbe na Gajačkom kotlicu,  Udruženja iz Opštine Kovin i šire prodaju svoje proizvode.

Gajački kotlić dobio je status kvalifikacija za zlatni koltić Vojvodine koji  se održava 8. septemba u Kanjiži. Pobednik Goran Stojičević iz Starog Kostolca predstavljaće na ovom prestižnom takmičenju Opštinu Kovin. Namera je organizatora da 2021. godine kada se  bude održavao 10. Gajački kotlić, vojvođansko takmičenjue bude baš u Gaju organizovano.

Related posts

Vučić sutra sa francuskim ambasadorom Falkonijem

Mirjana Popović

Vučić u Sarajevu: Ne mislim da smo blizu vanrednog stanja! Želimo da izgradimo još jednu kovid bolnicu na severu Srbije

Nikoleta Dragaš

Naš sugrađanin dobitnik stana u Beogradu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija