16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Gornji grad obeležio slavu

Preobraženje, slava Gornjeg grada, obeležena je u prostorijama Mesne zajednice rezanjem slavskog kolača. Ovogodišnji “Preobraženjski dani” završavaju se koncertom Vere Matović, a gost na otvaranju bila je Gordana Lazarević.

Manifestacija “Preobraženjski dani” obeležava se šesti put u naselju Gornji grad. Rezanjem slavskog kolača počelo je obeležavanje slave, a protojerej Željko Mladenović svim Margićanima poželeo je sreću i blagostanje. Dodao je da je cilj ovakvih manifestacija da se građani okupe u što većem broju, kao i da se druže i međusobno podržavaju.

Ovogodišnji organizatori manifestacije su: Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje žena “Pančevke” Gornji grad i Turistička organizacija Pančeva. Za četiri dana, koliko je trajala manifestacija, bio je priređen bogat program. Uz koncerte, za sve posetioce bila je organizovana Fijakerijada, udruženja žena iz Pančeva i okolnih mesta izložila su svoje radove, a za najmlađe su bili štandovi sa slatkišima.

Related posts

PANČEVO SE ODJAVILO: Šetnja jenjava, nema podrške građana

Mica Milakov

Ključevi stana za porodicu Stanković

Zorana Stekovic

Kikinda i Čačak za završetak turneje, sledi Državno finale igara u Brzeću

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija