27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Nova akcija “Zelenila” za malu Milicu, prikupljeno još 60.000 dinara

Tokom vikenda JKP „Zelenilo“ organizovalo je humanitarnu akciju za pomoć trogodišnjoj devojčici Milici Majkić iz Mladenovca koja boluje od neurometaboličkog poremećaja i otpočela je lečenje u Izraelu. U subotu je organizovana akcija na Zelenoj pijaci, prikupljeno je blizu 24 hiljade dinara, dok je na robnoj pijaci Aerodrom danas sakupljeno 58 hiljada dinara.

Trogodišnja Milica Majkić, devojčica iz Mladenovca, kod koje po rođenju nisu uočeni zdravstveni problemi, ali su se kasnije ispoljili. Ne moze da hoda i teško govori. Posle obilaska lekara u našoj zemlji i državama u okruženju roditelji su dobli nadu da će tačnu dijagnozu  dobiti u Izraelu. Porodica Majkić se nalazi trenutno u Izraelu, uspeli su da sakupe deo novca koji je bio neophodan da stignu na lečenje. Za sada se zna da Milica verovatno ima neurometabolički poremećaj i da zato zaostaje u psihofizičkom razvoju, ali je neophodno to potvrditi kako bi mogla da se leči, rekla je Kadifka Veličković, kuma porodice Majkić koja je došla da podrži humanitarnu akciju koju je JKP “Zelenilo”  organizovalo kako bi pomogli Milici.

Ona je još uvek bez dijagnoze i zbog toga su otišli jer se nadaju kada se postavi tačna dijagnoza moći će da je leče. Ova akcija ja jako značajna jer oni su pri samom kraju, jer su skupili otprilike koliko im treba, oko 35 hiljada evra. Ostaće oko tri nedelje jer na rezultate moraju da čekaju oko mesec dana.

Posle uspešne akcije koje je JKP “Zelenilo” organizovalo na Zelenoj pijaci ,veliki broj sugrađana na buvljaku odazavao se humanitarnoj akciji želeći da pomogneu maloj Milici.

Zajedničkom akcijom “Zelenila” i humanih ljudi prikupljena je značana suma novca koja će biti uplaćena na žiro račun za Miličino lečenje.

Related posts

Najbolji ajvar od kurtovke

Katarina Popović

Za ulazak u Srbiju od danas bez testa na koronavirus i samoizolacije

Katarina Popović

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija