27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Potpisan sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta u Pančevu

U Gradskoj uparvi danas je potpisan sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta garada Pančeva. Ovaj savez ima za cilj uspostavljanje socijalnog dijaloga između Lokalne samouprave,  Saveza samostalnog  sindikata i Ujedinjenog granskog sindikata “Nezavisnost”. Posebno je značajno da je sporazum potpisan po prvi put od strane Unije poslodavaca grada Pančeva.

Formiranje  Socijalno-ekonomskog saveta grada Pančeva  je veoma značajno za socijalni dijalog koji će se voditi između potpisnika sporazuma, a to su  Lokalna  samouprava, sindkikati i Unija poslodavaca grada Pančeva, koji obuhvata veliki broj privrednika.

– Nama je  budući rad Socijalno-ekonomskog saveta veoma bitan, jer će na sednicama biti razmatrano kako rad  Lokalne samouprave utiče kako na poslodavce tako i na zaposlene. Ovom prilikom bih izdvojio pre svega zaposlene, jer je njihovo zadovoljstvo cilj. Mislim da će se sadržajno voditi potuno novi, činjenično utemeljen i sadržajno jako bitan dijalog ove tri strane, koje će međusobno da razmenjuju informacije svako iz svog sektora. To će biti jako bitno za krojenje i donošenje nekih odluka javne strane odnosno Lokalne samouprave – rekao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Zahvaljući potpisivanju ugovora o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta na koji se čekalo dugi niz godina  biće omogućeno da se vodi socijalno-ekonomski dijalog koji će omogućiti bolju saradnju izmedu Lokalne samouprave, sindikata i poslodavaca što će doprineti i samoj promociji grada Pančeva.

– Osnivanje Socijalno-ekonomskog saveta na teritoriji Grada Pančeva čekamo dugo. Mi smo proteklih godina imali jedno telo, koje je ličilo na ovo koje je danas zakonski i verifikovano. To je bio Savez za socijalono-ekonomska pitanja grada Pančeva, ali nakon današnjeg potpisivanja aktivno su se uključili i predstavnici Unije poslodavaca grada Pančeva, kako bi se uspostavio socijalni dijalog na teritoriji Pančeva – istakao je Milanko Bodiroga, predsednik saveza Samostalnog sindikata Pančeva.

– Potpisivanje ovog ugovora je i prvi korak u formiranju Socijalno-ekonomskog saveta Pančeva. Uloga saveta će biti da stvara prirodni ambijent, da rešava probleme i daje neke ideje, smernice. Na taj način će se poboljšati privredni ambijent, i mi ćemo pokušati da svojim projektima  utičemo na dolazak stranih investicija, što za cilj ima sve veći broj zaposlenih, a samim tim kroz poreze i zarade, biće bolji standard samih građana Pančeva – objasnila je Violeta Gojković iz Ujedinjenog granskog sindikata “Nezavisnost”.

U februaru mesecu osnovana je Unija poslodavaca na teritoriji grada Pančeva, koja obuhvata veliki broj privrednika iz našeg grada.

– Socijalno-ekonomski saveti Pančeva je osnovan zato što smatramo da je to jedna institucija koja može da doprinese razvoju Gradske uprave, kao i odnosa između poslodavaca i sindikata. Nadam se da potpisavanje ovog sporazuma neće biti mrtvo slovo na papiru već da ćemo unaprediti sveobuhvatne odnose u našem gradu – rekao je predsednik Unije poslodavaca grada Pančeva, Flip Perić.

Pančevo se je jedan od desetak gradova u Vojvodini koji formira Socijalno-ekonomski savez. Savez bi trebalo da omogućiti bolju saradnju uz  zajedničke napore i unapređenje  razvoja grada Pančeva.

Related posts

Odmor za osnovce na Vršačkom bregu

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić: Amfilohije je razumeo sa kakvim se problemima susrećem, ne mešam se u formiranje vlade u Crnoj Gori

Jasmina Petkovic

Delovi Pančeva privremeno bez grejanja

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija