24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Kačarevačko jezero i čisto i bezbedno

U tropskim danima pred nama osveženje možete potražiti na kačarevačkom jezeru. Kvalitet vode ove godine je na zavidnom nivou, kao i bezbednost kupača. Ulaz se ne naplaćuje.

Kačarevačko jezero dnevno poseti više od hiljadu ljudi. Pitali smo ih kako se provode, sa kim dolaze i kako se najbrže osvežiti.

– Volim da se kupam i da skačem sa skakaonice, jako je zanimljivo.

– Dolazim sa mamom i tatom, upoznala sam dosta novih prijatelja i sviđa mi se ovde.

– Meni je ovo druga godina da dolazim, a mojoj drugarici prva. Mnogo volimo da se kupamo ovde, i zaista nam se sviđa jezero.

– Dolazim često na kačarevačko jezero. Vrlo je lepa i opuštajuća atnosfera. Radije bih dolazio ovde nego na bazen,  jer volim prirodu. Što se tiče kvaliteta vode, on je odličan imaju dobro prečišćavanje.

– Prelepo je u Kačarevu,  oduševljena sam zaista. Pozvala bih sve ljude dobre volje i raspoloženja  da dođu i uživaju ovde sa nama na jezeru.

Voda u kačarevačkom jezeru je sada potpuno ispravna, problem sa algama koje su se pojavile na početku kupališne sezone je saniran. Zavod za zastitu zdravlja proverava kvalitet vode dvaput mesečno,  sredstva je obezbedio Grad Pančevo.

– Mesna zajednica se zaista trudi uz JKP, da se celo jezero održava. Od 2006. godine do sada zasađeno je oko četrdeset hiljada sadnica u okolini jezera, svakog dana je sve lepše. Ova sezona bila je problematična zbog vremenskih prilika, koje su otežavale košenje trave. Pokušavamo da održavamo kvalitet ovog kupališta kao i do sada. Uspeli smo da obezbedimo i grebeni asfalt, da ne bi bilo blata do jezera. Preko Crvenog krsta Vojvodina, uspeli smo i da pošaljemo pet spasilaca na obuku, po završetku i dobijanju licence, dvoje spasilaca svakodnevno dežura. Kada je kišno vreme dežura samo jedan spasilac, njihovo radno vreme je od osam ujutru do osam uveče,  nakon toga kupači ulaze na svoju odgovornost – kaže Zoran Marković, direktor JKP u Kačarevu.

Za sve one koji su spas od vruućine potražili u Kačarevu, i rešili da se okupaju i rashlade, o bezbednosti u vodi ne moraju da brinu. Dvoje spasilaca svakodnevno dežura,  i vodi računa da se izbegne i najmanji incident.

– Bila je jedna intervencija zbog ne pažnje kupača. Sezona je inače dobra, nema većih problema – kaže Nikola Ivanovski, spasliac.

Kupanje na kačarevačkom jezeru se ne naplaćuje, pa je ovo jedno od najboljih mesta za rashlađivanje i odmor pored vode.

 

 

 

 

Related posts

Premijerka zahvalila kompaniji “Biospringer”

Jelena Obradović

Obeležen Svetski dan energetske efikasnosti

Jasmina Petkovic

Telegram saučešća ministra odbrane Aleksandra Vulina porodicama poginulih pilota

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija