18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat Najvažnije Vesti

Belocrkvanska jezera privlačna turistima

Turistička organizacija opštine Bela Crkva pobrinula se da i ove godine različitim manifestacijama ulepša boravak svim turistima i na najbolji način promoviše belocrkvanska jezera.

U Beloj Crkvi postoji sedam jezera, ali se za kupanje najviše koriste Glavno jezero, Vračev gaj i Šljunkara. Glavno jezero je najviše uređeno za turiste, ima plažu i plitka je voda, pa odgovara i porodicama sa decom. Najposećenije je vikendom.

Ova jezera su idealna za jednodnevni odmor, a ako neko  planira duže da boravi, u ponudi su smeštajni objekti sa pristupačnim cenama.

Najviše gostiju dolazi iz Rumunije. Ova država je udaljena desetak kilometara od Bele Crkve, pa je to jedan od razloga što njihovi državljani posećuju jezera. Veliki broj posetilaca dolazi i iz susednih opština Vršca, Pančeva, Kovina, a najviše iz Beograda.

Bela Crkva je udaljena od Pančeva sedamdeset pet kilometara i predstavlja sjajnu alternativu za one koji ove godine ne planiraju  svoj odmor na moru.

Related posts

Vučić: Srbija drastično jača svoje vojne kapacitete

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić se sastao sa predstavnicima Saveta romske nacionalne manjine

Katarina Popović

Cisterna sa vodom na Misi

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija