28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Članovi Gradskog veća: Obrazovanje mladih od ključne važnosti

Povodom međunarodnog Dana mladih u Holu gradske uprave održana je konferencija za novinare na kojoj su većnici za kultru i obrazovanje Nemanja Rotar i Tatjana Božić istakli da je obrzovanje najvažnije za mladog čoveka i da grad Pančevo radi na tome da se mladi zadrže ovde, usavršavaju i napreduju.

Grad Pančevo je među prvima koji je otvorio Kancelariju za mlade i  koji je doneo Strategiju brige o mladima i na taj način pokazao  da želi da pomogne ovoj kategoriji stanoviništva, rekao je na konferenciji za novinare Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu. On je napomenu da u Pančevu mladi imaju mogućnost da uz besplatan vaučer posećuju kulturna dešavanja u gradu, ali i da grad nagrađuje najbolje učenike.

Tatjana Božić, većnica za obrazovanje je istakla da je Pančevo usvojilo Strategiju obrzovanja čime je omogućeno da se smanji raskorak izmedju obrazovanja i tržšta rada, što je omogućilo prvoj generaciji maturanata da odmah nađe siguran posao.

Koordinatorka Kancelarije za mlade Mirjana Savkov čestitala je 12. avgust Međunarodni dan mladih  i rekla da je Grad još pre 13 godina shvatio kolika je važna briga o mladima.

Povodom dana mladih otvorena je i izložba “Retrospektiva rada Kancelarije za mlade predhodnih 13. godina” koja se može pogledati u Holu Gradske uprave.

Related posts

Vučić telefonom razgovarao sa Merkelovom, u januaru poseta Berlinu

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao Trampu: Na istoj strani u teškim trenucima

Bojana Kecic

U Srbiji zaraženo 7999 ljudi, preminulo još 48 osoba

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija