24. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Godišnji pomen general-majoru Enesu Tasi

Na pančevačkom Novom groblju danas je održan godišnji pomen u znak sećanja na  general-majora Enesa Tasu. Pored  članova porodice, njegovih ratnih drugova, u ime Grada Pančeva cveća na grob generala položio je i gradonačelnik Saša Pavlov. Uskoro u našem gradu jedna ulica dobiće naziv po general-majoru Enesu Tasi.

General-major Enes Taso poslednji oficir JNA koji je dobio generalski čin i jedan od teško ranjenih u napadu na vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. Enes Taso penzionisan je kao teški ratni vojni invalid i živeo je u Pančevu, za čijeg je počasnog građanina proglašen 2016. godine. Na Novom groblju uz prisustvu članova porodice, njegovih ratnih drugova održan je pomen generalu za koga su svi prisutni rekli da je bio častan čovek i vojnik i da su od njega naučili lekciju života.

Članovi porodice Taso zahvalili su se  ratnim saborcima i mnogobrojnim prijateljima koji su došli na pomen kao   i gradonačelniku Pančeva Saši  Pavlovu . Uskoro će jedna ulica u našem gradu dobiti ime po general-majoru Enesu Tasi.

 

Related posts

Istraživanje: Kad bi izbori bili u nedelju – za SNS 59,1

Zorana Stekovic

BRAVO LAVOVI!!! ISTORIJA NA „MARAKANI“ – ZVEZDA SRUŠILA LIVERPUL! Milan Pavkov jači od vicešampiona Evrope!

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ I SNS SKOČILI NA 57,4 % POSLE MITNIGA U BEOGRADU, SAVEZ ZA SRBIJU NASTAVLJA DA TONE!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija