4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić: Bolton neće doći, sad nema sagovornika u Prištini

Predsednik Srbije ocenio je danas kao besmislicu odluku prištinskih vlasti da ne pušta građane sa pasošem Srbije na Kosovo.

Vučić je rekao za Televiziju Prva da su prištinski političari krenuli da se utrkuju po pitanju taksi ali i po najglupljim pitanjima kao što su dokumenta.

Jasno je da je srpska strana pregovarala da se putuje uz ličnu kartu, ali naravno da imate pravo i da putujete i sa pasošem. Onaj ko ima više, ima pravo i na manje  objasnio je on.

Vučić je kazao da su takve odluke besmislica ljudi koji se ponašaju kao mala deca, koja nemaju državu, a pokušavaju da prave neku državu.

Vučić je rekao da savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton neće doći u posetu Beogradu i Prištini, kao što su mediji pisali.

–  Mislim da neće doći. Razmišljao je da poseti Beograd I Prištinu, ali zbog izbora nema s kim da priča u Prištini,  rekao je on i dodao da je Bolton čovek koji ne gubi vreme i koji ima obaveza na pretek.

Na pitanje da li ne dolazi dok se takse ne ukinu, on je rekao da se svakako američka administarcija zalaže za ukidanje taksi na čemu im je zahvalan.

Ali, ne mislim da je to jedini razlog. Postavlja se pitanje šta bi mogao da dobije dolaskom u Prištinu. Sa kim da razgovara u Prištini, koga sada da pronađe kao adekvatnog sagovornika – rekao je on dodajući da ne moze da govori u Boltonovo ime, ali da je to logična analiza.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da neće biti realizovanja plana “b13”, o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.

Povodom navoda obaveštajnih službi da Tacijeva teroristicko kriminalana grupa “b13” sprema krvavu jesen i napade na severni deo Kosovske Mitrovice i Zubin Potok, Vučić je na TV Prva rekao da on nema dokaze za tako nešto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je do promene ambasadora svetskih sila u Beogradu došlo jer te zemlje sasvim sigurno “očekuju važne stvari”.

Vučić se, na konstataciju da svih pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN menjaju ambasadore u Beogradu i pitanje da li to znači da žele da ubrzaju rešavanje kosovskog pitanja, našalio da sigurno „nisu došli da proveravaju klimatske uslove u Srbiji, već da su sigurno došli jer očekuju važne stvari“.

 Izborni uslovi nisu lošiji nego 2012, niti su opoziciji problem izborni uslovi, već to što znaju da nemaju povcerenje građana, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić nije potvrdio pisanje medija da će izbori biti 22. marta, ali je podsetio da redovni izbori inače “padaju” u martu ili aprilu sledeće godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ulazi u veliki investicioni ciklus kojim rast BDP treba da se podigne sa četiri na preko pet odsto, ali i da to znači poboljšanje života svih građana.

Petogodišnji invesicioni plan od 10 milijardi evra biće usmeren na nekoliko nivoa, objasnio je Vucicć na TV Prva.

Novi investicioni ciklus od 10 milijardi evra omogućiće dalji rast srpske ekonomije i podizanje BDP-a u narednim godinama na preko pet odsto, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da očekuje da strane direktne investicije dođu do 3,8 milijardi evra.

Vučić je govoreći o novom investicionom ciklusu na TV Prva rekao da će se investicioni ciklus finansirati iz rasta sopstvenih sredstava, koja se ostavruju zahvaljujući boljoj ekonomskoj situaciji…

 

Related posts

Kon: Sednica Kriznog štaba do kraja nedelje

Ivana Bogdanovski

Grčki grad Ksanti bio je domaćin balkanskog prvenstva u rvanju za uzrast do 15 godina.

Mica Milakov

Džudisti „Dinama“ ponovo u sali uz podmladak

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija