29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

SNS sređivala igralište na keju, uskoro uređenje celog Potamišja

Tamiški kej do sledeće godine izgledaće potpuno drugačije, s obzirom da kreće potpuna rekonstrukcija. Simbolično, Unija žena Srpske napredne stranke danas je sređivala mobilijar i time praktično najavila renoviranje pančevačkog Keja. Radovi počinju do kraja godine.

Unija žena Srpske napredne stranke uređivala je danas mobilijar na dečijem igralištu na Tamiškom keju. Time su pokazale da je Srpskoj naprednoj stranci kao stožeru lokalne vlasti veoma bitan ovaj deo Pančeva, deca, kao i svi koji provode vreme na Tamiškom keju.Prema rečima Maje Vitman, nemarom prethodne vlasti, ovaj deo Pančeva nije uređivan više decenija.

Ipak ovde nije kraj. U funkciji gradske menadžerke Maja Vitman najavila je kompletno uređenje Potamišja. Ona je podsetila je da je Tamiški kej nešto što prvo vidite, odnosno uočite kada ulazite u Pančevo.To će se sada promeniti. Krajem ove godine počeće građevinski radovi, a do kraja 2020 godine biće potpuno sređen I uređen.Biće puno novih dečijih igrališta, zatim sportsko-rekreativni centar, tereni za odbojku, rukomet, košarku i mini fudbal.

Maketa novog izgleda Tamiškog keja uskoro će biti postavljena u holu Gradske uprave i građani će imati priliku da vide kako će kej izgledati u bliskoj budućnosti. Uradiće se i pasarela ka Gradskoj šumi i rekonstruisati prostor, što znači da će se Pančevo konačno proširiti na drugu stranu Tamiša.

U sledećoj fazi gradska vlast je najavila izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju desne strane Potamišja, gde će takođe biti bogat sadržaj, koji do sad Grad nije imao. Namere gradske vlasti je da od Tamiškog keja napravi simbol grada, kojim će se svi građani Pančeva ponositi.

Related posts

Milivojević: Kurti u ratu s Belom kućom

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Otvoreni Balkan je nešto što pruža slobodu ljudima

Ivana Bogdanovski

Ana Brnabić: “Nastavljamo s postojećim merama”

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija