22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Smotra kulturno-umetničkih društava “zatvorila” Mandalinu

Povodom seoske slave Marije Magdalene, poznatije kao „Mandalina“, u ponedeljak, 5. avgusta, u Sefkerinu je održana  smotra kulturno-umetničkih društava. Posetioci su mogli da uživaju u igrama iz različitih krajeva.

Meštani Sefkerina gotovo dva veka obeležavaju praznik posvećen Mariji Magdaleni kao svoju seosku slavu. Tim povodom je u ovom mestu održan trodnevni program, a poslednji dan bio je rezervisan za predstavljanje kulturno-umetničkih društava.

– Danas je poslednji dan Mandaline, pošto imamo doček, dan slave i ispraćaj Mandaline. Danas nas očekuje takmičenje kulturno-umetničkih društava, prikazivanje različitih igara, nadam se da će se svi lepo provesti i uživati u igrama naše dece – najavila je Kristina Krunić, predsednica MZ Sefkerin.

– Pripremili smo bogat kulturno-umetnički program. Učestvujeu KUD „Čigra“ iz Sefkerina, Folklorna sekcija Doma kulture „Mladost“ iz Glogonja i KUD „Paunović“ iz Pančeva – rekla je Sandra Angeloj, jedan od organizatora.

Organizatori i ljudi dobre volje, pomogli su i ove godine da „Mandalina“ bude proslavljena uz bogat kulturno-umetnički program.

– Želela bih da se zahvalim svima koji su pomogli da se ovaj koncert održi, pre svega, predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, Mesnoj zajednici Sefkerin, roditeljima, direktorki OŠ „Dositej Obradović“, svešteniku Pravoslavne crkve – naglasila je Sandra Angeloj.

Meštani Sefkerina kažu da su svi dobrodošli i da su njihova vrata otvorena za sve goste. Nadaju se da će turizam zaživeti i da će biti više manifestacija koje će privući veći broj posetilaca.

Related posts

Uhapšen napadač na direktorku JKP “Dolovi”

Mica Milakov

Optimistički planovi povratnika u novobrdsko mesto Bušnice

Mica Milakov

Predsednik Aleksandar Vučić primio akreditive ambasadora Holandije u Srbiji

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija