25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Ministar Nedimović u poseti farmi u Velikom Gaju

 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je poljoprivredno gazdinstvo Nebojše Joksimovića, farmu „Srećna koza“ u Velikom Gaju. Nedimović se uverio da ova farma predstavlja primer  kako mladi ljudi mogu da ostanu na selu i rade uspešno. Pored ministra Nedimović, gazdinstvo je posetio i pokrajanski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević kao i predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je gazdinstvo Nebojše Joksimovića u Velikom Gaju u opštini Plandište gde je sa domaćinima obišao farmu koza, prizvodni pogon, a potom i razgovarao sa poljoprivrednicima sa teritorije ove opštine. Nedimović je istakao da je ponosan što je posetio farmu „Srećna koza“ jer je ona, kakao je rekao, pravi primer povezane proizvodnje, stočarstva i prerade.

Miloš Todorović, koji vodi gazdinsto, se po završetku fakulteta 2012. godine vratio na selo i počeo prvo proizvodnju kozijeg mleka, a potom i sira. Ističe da je za uspeh neophodno napraviti petogodišnji plan i da je važno da država podrži mlade poljoprivrednike.

Svake godine i Republika i Pokrajina raspisuje konkurse za poljoprivrednike, ali je odziv slab, kaže Vuk Radojević, pokrajnski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i pozvao poljoprivrednike da se više interesuju za ovoj vid pomoći države.

Za Opštinu Plandište veoma je važna poseta ministra Nedimovića i sekretara Radojevića, kazao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište i napomenu da će lokalna saomuprava uvek biti na raspolaganju poljoprivrednicima.

Republika i Pokrajina ulažu značajna sredstva za razvoj mladih proljoprivrednika, kako bi oni ostali na selu. To je finansijski potstrek da započnu svoj agro biznis, rekli su na kraju posete Nedimović i Radojević.

 

 

Related posts

Stevanović: Problemi radnika ATP su rešeni, hvala im na strpljenju

Mica Milakov

Nastavlja se ulaganje u poslovne zone, saopšteno na sednici Skupštine grada Pančeva

Ivana Bogdanovski

Besplatno testiranje na HIV, bez knjižice i uputa

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija