17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gradska menadžerka Maja Vitman: Otvorena kapela u Glogonju

U Glogonju je otvorena kapela, čija je vrednost više od 14 i po miliona dinara. Ukupna površina objekata je 190 metara kvadratnih, a investitor je Grad Pančevo.

Posle višegodišnjih zahteva meštana Glogonja, ovo mesto je konačno dobilo kapelu. Zvanično, objekat je pušten u rad 5. avgusta i sada će olakšati sahranjivanje preminulih.

– Danas u prisustvu sveštenstva osveštao se zvonik kao i sam objekat, koji je pušten u rad.Objekat je napravljen na osnovu kanona Srpske pravoslavne crkve. Pored kapele izgrađen je i prateći pomoćni objekat sa nadstrešnicom. Ovaj projekat je od velikog značaja i veliko je zadovoljstvo da je ovakva investicija ušla u budžet grada Pančeva i da se blagovremeno ostvarila – rekla je Maja Vitman gradska menadžerka.

Radove je izvodilo  JP “Direkcija za izgradnju i uređenje  Pančevo”, a kasnije je investicija prešla na grad Pančevo. Ukupna vrednost investicije  bila je  oko četrnaest i po miliona dinara, a radovi su trajali dve godine.

-Izgradnja ovog objekta pre svega će puno značiti porodicama preminulih, jer otvara mogućnost da se ceo obred obavi na jednom mestu. Zahvalio bih se gradu Pančevu što je uzeo u obzir naše zahteve i potrebe meštana – rekao je Slavko Jovanovski predsednik Saveta MZ Glogonj

Prema rečima sveštenika Ivana Barajevca,  izbećiće se zastoj u saobraćaju zbog tradicija koje su se poštovale, prilikom sahranjivanja . On je dodao da neće više biti dugih povorka kroz selo, već će se ceo obred i okupljanje obavljati  u novoizgrađenom objektu pored kapele.

–  Osveštana je kapela i prostorije koje su predviđene za parastose i daće. Ovakve stvari će se od sad odvijati ovde a ne u kući, kako je do sada bio običaj. Zahvalni smo MZ Glogonj i opštini Pančevo – rekao je Barajevac.

Gradska menadžerka je istakla da će se budžet Glogonja za sledeću godinu odnositi na poboljšanje putne infrastrukture kao i pitanja oko kanalizacione mreže i uređenja školskog prostora.

 

Related posts

Novi vetropark u Kovačici biće nazvan po Pupinu

Jasmina Petkovic

SNS Južni Banat: Osuda bezumnog napada na Skupštinu Srbije

Mica Milakov

Zelenović beži u Bosnu od srpskih sudova

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija