12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gradska menadžerka Maja Vitman: Otvorena kapela u Glogonju

U Glogonju je otvorena kapela, čija je vrednost više od 14 i po miliona dinara. Ukupna površina objekata je 190 metara kvadratnih, a investitor je Grad Pančevo.

Posle višegodišnjih zahteva meštana Glogonja, ovo mesto je konačno dobilo kapelu. Zvanično, objekat je pušten u rad 5. avgusta i sada će olakšati sahranjivanje preminulih.

– Danas u prisustvu sveštenstva osveštao se zvonik kao i sam objekat, koji je pušten u rad.Objekat je napravljen na osnovu kanona Srpske pravoslavne crkve. Pored kapele izgrađen je i prateći pomoćni objekat sa nadstrešnicom. Ovaj projekat je od velikog značaja i veliko je zadovoljstvo da je ovakva investicija ušla u budžet grada Pančeva i da se blagovremeno ostvarila – rekla je Maja Vitman gradska menadžerka.

Radove je izvodilo  JP “Direkcija za izgradnju i uređenje  Pančevo”, a kasnije je investicija prešla na grad Pančevo. Ukupna vrednost investicije  bila je  oko četrnaest i po miliona dinara, a radovi su trajali dve godine.

-Izgradnja ovog objekta pre svega će puno značiti porodicama preminulih, jer otvara mogućnost da se ceo obred obavi na jednom mestu. Zahvalio bih se gradu Pančevu što je uzeo u obzir naše zahteve i potrebe meštana – rekao je Slavko Jovanovski predsednik Saveta MZ Glogonj

Prema rečima sveštenika Ivana Barajevca,  izbećiće se zastoj u saobraćaju zbog tradicija koje su se poštovale, prilikom sahranjivanja . On je dodao da neće više biti dugih povorka kroz selo, već će se ceo obred i okupljanje obavljati  u novoizgrađenom objektu pored kapele.

–  Osveštana je kapela i prostorije koje su predviđene za parastose i daće. Ovakve stvari će se od sad odvijati ovde a ne u kući, kako je do sada bio običaj. Zahvalni smo MZ Glogonj i opštini Pančevo – rekao je Barajevac.

Gradska menadžerka je istakla da će se budžet Glogonja za sledeću godinu odnositi na poboljšanje putne infrastrukture kao i pitanja oko kanalizacione mreže i uređenja školskog prostora.

 

Related posts

Pančevačke mažoretkinje na treninzima pod vedrim nebom

Nikoleta Dragaš

Završen turnir u Jabuci, prva ekipa “Lane kolor”

Zorana Stekovic

Kamenovan kombi koji je prevozio Srbe

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija