12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dodeljene nagrade pobednicima “Žisela”

Već tradicionalno, skoro pet decenija, poslednjeg dana „Žisela“ održavaju se projekcije nagrađenih filmova. Nagrade su podeljene za najbolje amaterske filmove, kao i za fotografiju.

Festival „Žisel“ polako se približava jubileju. Pet decenija od prve održane manifestacije u Omoljici. Kao i uvek, poslednjeg dana podeljene su nagrade za najbolje autore. Ove godine, veća bitka se vodila za nagrade iz oblasti fotografije, nego filma.

Ono što je zanimljivo, i što inspiriše za neka buduća vremena je činjenica da je na ovogodišnjem Žiselu bilo dosta mladih.

 Dobitnik prve nagrade za najbolji video snimak  – „Blur“, Nenad Živković,  kaže da je inspiraciju za svoj film našao u svakondevnom životu.

Žiri je imao dosta posla prilikom dodeljivanja nagrada , što znači da je kvalitet radova i autora bio na visokom nivou, iako se radi o amaterskim ostvarenjima.

Sledeće godine Žisel obeležava jubilej – 50 godina od održavanja prve manifestacije.Letnji program u Omoljici nastavlja se „Porodičnim danima“ koji počinju u sredu 7. avgusta.

Related posts

REKONSTRUKCIJA PUTA KOVIN – DELIBLATO

Jasmina Petkovic

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Nikoleta Dragaš

PU Pančevo: U Vršcu za dva sata uhvaćena tri vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija