27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Žisel: Filmski dan

U Omoljici je otvoren 49. Festival dokumentarnog filma, u subotu je prikazano sedan filmova, a u nedelju će biti još 12. Osim u projekciji filmova, meštani su mogli da uživaju i u koncertu grupe  “Princip”.

U subotu, druge večeri “Žisela” otvoren je 49. festival amaterskog filma. Publika je bila u prilici da prisustvuje projekciji sedam filmova “Kolevka vremena”, Gde je mlada”, Kovač”, “Nutricionista”, Bokijev mlin”, “Pomana” i “Lakomi mečići”. Ove godine bilo je i novina, prikazan je jedan film, koji je bio van konkurencije.

Zbog lošeg vremena, projekcija filmova bila je u Domu kulture,što nije umanjilo značaj festivala, kao ni doživljaj prilikom gledanja dokumentarnih filmova. U nedelju će biti druga projekcija filmova u trajanju od 57 minuta, gde će gledaoci moći da uživaju u još 12 filmova. Pobednici festivala će uz diplome, dobiti i novčane nagrade, za Grand Prix festivala 35 hiljada dinara, prvo mesto 25, drugo 20 i treće 15 hiljada. Drugog dana “Žisel”- a održan je i koncert grupe “Princip”

Related posts

Vučić i patrijarh Irinej ujutru o Crnoj Gori

Nikoleta Dragaš

Gradska izborna komisija pokušala da obori listu Srpske napredne stranke

Zorana Stekovic

Marko Marin napustio Zvezdu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija