5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Žisel: Filmski dan

U Omoljici je otvoren 49. Festival dokumentarnog filma, u subotu je prikazano sedan filmova, a u nedelju će biti još 12. Osim u projekciji filmova, meštani su mogli da uživaju i u koncertu grupe  “Princip”.

U subotu, druge večeri “Žisela” otvoren je 49. festival amaterskog filma. Publika je bila u prilici da prisustvuje projekciji sedam filmova “Kolevka vremena”, Gde je mlada”, Kovač”, “Nutricionista”, Bokijev mlin”, “Pomana” i “Lakomi mečići”. Ove godine bilo je i novina, prikazan je jedan film, koji je bio van konkurencije.

Zbog lošeg vremena, projekcija filmova bila je u Domu kulture,što nije umanjilo značaj festivala, kao ni doživljaj prilikom gledanja dokumentarnih filmova. U nedelju će biti druga projekcija filmova u trajanju od 57 minuta, gde će gledaoci moći da uživaju u još 12 filmova. Pobednici festivala će uz diplome, dobiti i novčane nagrade, za Grand Prix festivala 35 hiljada dinara, prvo mesto 25, drugo 20 i treće 15 hiljada. Drugog dana “Žisel”- a održan je i koncert grupe “Princip”

Related posts

Mihajlović: Srbija otvorena za investicije kompanija iz SAD

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao novoizabranom italijanskom premijeru Dragiju

Mirjana Popović

U toku rekonstrukcija Ulice Branka Anovića

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija