8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA TRGU REPUBLIKE : Rekonstrukcija gotova do 1.septembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na Trgu republike u Beogradu koji će po završetku rekonstrukcije biti jedan od najlepših centralnih gradskih trgova u Evropi

Predsednik je tokom obilasku pozdravio grupu kineskih turista i krenuo da im maše!

Zdravo braćo Kinezi, dobrodošli u Beograd! Naučiću ja i kineski! – rekao je Vučić, a onda se našalio i sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem:

FOTO:TANJUG

– Trg republike će biti gotov za manje od mesec dana, urađen je zaista velelepno, onako kako treba da izgleda centralni trg u jednom evropskom gradu. Trg je urađen u veoma kvalitetnom granitu, površine jedan i po hektara, od čega dve trećine predstavlja pešačku zonu, a zasađena su i nova 53 stabla – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Tokom obilaska radova, predsednik je konstaovao da sve izgleda mnogo lepše.

– Biće mnogo cveća, biće drvoreda – rekao je predsednik.

– Radojičiću, jel čupa još neko znakove? – pitao je predsednik Vučić gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, podsećajući ovom prilikom na nedavno ponašanje opozicije koja je na sve načine pokušavala da spreči radove na Trgu.

foto:srbijadanas.com
– Ovo izgleda divno! Kažu da je ova kocka oko 25 kilograma, to su kvalitetne i dobre ploče. Pogeldajte kako izgleda sada Trg – rekao je predsednik Vučić tokom obilaska radova.

– Drago mi je što sada sve više ljudi podržava rekonstrukciju, ali tako je bilo i sa Beogradom na vodi, u početku je podržavalo samo 27% građana, a sada je taj procenat 67% – rekao je predsednik Vučić i obećao da će rekonstrukcija Trga republike biti gotova do 1. septembra ili najkasnije 10. septembra.

Vučić se zahvalio i čika Stojanu,koji je iz Pančeva rodom i koji već 60 godina postavlja kaldrmu i popločava trg kamenim kockama i stručnjak je za taj posao.

Vučić je prethodno s njim i popričao i pozdravio se pitavši ga hoće li ove kamene kocke da izdrže i jesu li kvalitetne na šta je on odgovorio da su prvoklasnog kvaliteta.

Obilasku radova prisustvuje i zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić, koji je predsedniku Vučiću pokazao kako napreduju radovi.

Related posts

Rukometaši Dinama u sredu dočekuju Spartak

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin odgovorio Milanoviću: Milanović se ubraja u gluplje hrvatske političare i potvrđuje to svaki dan kada napada Srbiju i Vučića

Jasmina Petkovic

COMNET osudio ponašanje novinara N1

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija