21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA TRGU REPUBLIKE : Rekonstrukcija gotova do 1.septembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na Trgu republike u Beogradu koji će po završetku rekonstrukcije biti jedan od najlepših centralnih gradskih trgova u Evropi

Predsednik je tokom obilasku pozdravio grupu kineskih turista i krenuo da im maše!

Zdravo braćo Kinezi, dobrodošli u Beograd! Naučiću ja i kineski! – rekao je Vučić, a onda se našalio i sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem:

FOTO:TANJUG

– Trg republike će biti gotov za manje od mesec dana, urađen je zaista velelepno, onako kako treba da izgleda centralni trg u jednom evropskom gradu. Trg je urađen u veoma kvalitetnom granitu, površine jedan i po hektara, od čega dve trećine predstavlja pešačku zonu, a zasađena su i nova 53 stabla – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Tokom obilaska radova, predsednik je konstaovao da sve izgleda mnogo lepše.

– Biće mnogo cveća, biće drvoreda – rekao je predsednik.

– Radojičiću, jel čupa još neko znakove? – pitao je predsednik Vučić gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, podsećajući ovom prilikom na nedavno ponašanje opozicije koja je na sve načine pokušavala da spreči radove na Trgu.

foto:srbijadanas.com
– Ovo izgleda divno! Kažu da je ova kocka oko 25 kilograma, to su kvalitetne i dobre ploče. Pogeldajte kako izgleda sada Trg – rekao je predsednik Vučić tokom obilaska radova.

– Drago mi je što sada sve više ljudi podržava rekonstrukciju, ali tako je bilo i sa Beogradom na vodi, u početku je podržavalo samo 27% građana, a sada je taj procenat 67% – rekao je predsednik Vučić i obećao da će rekonstrukcija Trga republike biti gotova do 1. septembra ili najkasnije 10. septembra.

Vučić se zahvalio i čika Stojanu,koji je iz Pančeva rodom i koji već 60 godina postavlja kaldrmu i popločava trg kamenim kockama i stručnjak je za taj posao.

Vučić je prethodno s njim i popričao i pozdravio se pitavši ga hoće li ove kamene kocke da izdrže i jesu li kvalitetne na šta je on odgovorio da su prvoklasnog kvaliteta.

Obilasku radova prisustvuje i zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić, koji je predsedniku Vučiću pokazao kako napreduju radovi.

Related posts

Danijela Kozlovački: Medenjaci su moja umetnička dela

Nikoleta Dragaš

Ministar Stefanović obišao vojne kovid bolnice u Novom Sadu i Beogradu

Bojana Kecic

VUČIĆ NAJAVLJUJE NOVU INVESTICIJU! Još jedan NEMAČKI GIGANT stiže u Pančevo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija