16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Na 47. Salonu umetničke fotografije “Žisel”, 120 autora izložilo 486 radova

Tradicionalni festival “Žisel” otvoren je u petak, drugog avgusta  u Omoljici u Domu kulture “Vuk Karadžić”. Prve večeri  Međunarodnog festivala počeo je 47. Salon umetničke fotografije na temu života na selu.

Jedinstvena tema Međunarodnog festivala”Žisel”, koja svakog avgusta okuplja ljubitelje amaterskog filma, organizuje se od 1971. godine, dok Međunarodni salon fotografije živi od 1973. godine. Cilj ovakvog festivala je da okupi filmske amatere i profesionalce koji svojim kamerama i fotoparatima beleže najlepše slike i kadrove sela.

Žiri je prve večeri proglasio pobednike na konkursu za fotografiju gde se prijavilo 120 autora koji su poslali 486 svojih radova. Nagrade  je uručio Nikola Đukanović, direktor Doma kulture Omoljica. Prva nagrada za kolekciju fotografija, plaketa Zlatni suncokret, diploma i 25 hiljada dinara pripala je Milanu Markoviću iz Valjeva, a najbolji u konkurenciji za pojedinačnu fotografiju bio je Aleksandar Brenđan iz Pančeva. Drugu nagradu dobio je Dragoslav Mirković, dok je treću nagradu osvojila Maja Stošić. Prva nagrada za pojedinačnu fotografiju otišla je u ruke Aleksandra Pređana, druga Zoltanu Bisaku, dok je treća pripala Ivani Todorović.

Trećeg avgusta na letnjoj pozornici u 20 i 30  biće otvoren 49. Međunarodni festival amaterskog filma i održana prva projekcija pristiglih radova.”Žisel” je gradska manifestacija koja se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Pančeva.

 

 

Related posts

Počela nova radna godina u predškolskim ustanovama

Nikola Toadjer

Džudo savez Srbije organizovao trening kamp u Banji Kanjiža

Jelena Obradović

PANČEVO SE ODJAVILO: Šetnja jenjava, nema podrške građana

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija