29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Narodna bašta – odmor za dušu i telo

Pančevačka Narodna bašta je  tokom leta  idealno mesto za rekreaciju i odmor u prirodi. Naši sugrađani različitih generacija svakodnevno provode vreme ovde, jer im nudi debelu hladovinu i mogućnost da uživaju u prirodi u samom gradu.

Omiljeno mesto Pančevaca u vrelim letnjim danima je Narodna bašta.  Ovu zelenu gradsku oazu posećuju različite generacije. Najstariji provode vreme sa unucima ili družeći se međusobno, dok  mlađi  treniraju i druže se sa svojim vršnjacima.  Mališana je najviše i za njih u Narodnoj bašti ima dovoljno primamljivih sadržaja i prostora  za igru.

Narodna bašta je najveći i najstariji gradski park u Pančevu. Sagrađena je 1829. godine, a renovirana 2007. godine.  JKP “Zelenilo” brine da ovaj park bude uredan, kako bi posetioci mogli uživati  u prirodi.

U razgovoru sa sugrađanima, sazanli smo da im ne smetaju psi, nego  nemarnost vlasnika pasa, koji ne vode računa i ne čiste za svojim ljubimcima.

Zahvaljujući bogatom rastinju, u Narodnoj bašti je uvek niža temperatura  u odnosu  na temperaturu u  gradu. Zbog toga Pančevci vole da provode vreme ovde, naročito tokom leta.

Related posts

Izvršena arheološka iskopavanja na lokalitetu Kovinske tvrđave

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić o napadu na novinarku Studija B

Mica Milakov

U Srbiji nema potrebe za uvođenjem obavezne vakcinacije! Brnabić stavila tačku na spekulacije!

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija