11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

U Gračanici rođeno 12 beba u protekloj nedelji

Sedam devojčica i pet dečaka, bilans su novorođenih beba na ginekološkom odeljenju KBC Priština, trenutno izmeštenom u Gračanici.

Ova vest je nešto što najviše raduje naše sugrađane, koji ističu da ovo daje nadu za opstanak, jer kako ističu “nema opstanka bez mladih i onih koji će ispuniti kuće radošću”.

Načelnik ginekološkog odeljenja dr Bogoljub Veljković, kaže da ovih dana lekari i sestre na Ginekologiji imaju pune ruke posla, ali i da to nije nešto na šta nisu navikli.

“Nama je najvažnije da su naše bebe odličnog zdravlja, sve su dobile ocenu 9 i 10, a sa smeštajnim kapacitetom uspevamo da se snađemo i da našim pacijentkinjama pružimo uslugu koja je na zadovoljavajućem nivou”, kaže dr Veljković, koji ističe da je lekarski kadar takođe stručan ali i da se nada da će uskoro biti i podmlađen.

U sobama za trudnice, još nekoliko budućih mama čeka na porođaj. Jedna od njih je i Tijana Micić iz Sušice, koja čeka na porođaj i kojoj je će ovo biti treće dete.

“Imam dečaka i devojčicu i sad su mi lekari rekli da nosim sina. Zadovoljna sam zdravstvenim uslugama koje dobijamo u ovoj ustanovi, lekari i sestre su ljubazni i pažljivi, pa nam to uliva dodatnu snagu i sigurnost pred porođaj”, kaže Micićka, koja na naše pitanje “hoće li biti još beba”, kroz smeh odgovara, da će i ćerka tražiti sestru.

Od početka ove godine na ginekološkom odeljenju KBC Gračanica rođeno je 154 beba, a u nekom prethodnim godinama, dok nije bilo otvoreno porodilište u Pasjanu, godišnje je bilo i po 500 porođaja, što kako ističu ovdašnji lekari, nije slučaj ni sa nekim mnogo većim klinikama.

Related posts

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuju nove pretnje upućene predsedniku Aleksandru Vučiću, njegovom sinu i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću

Jelena Obradović

Ministri Vulin i Šojgu prisustvovali finalnoj trci “Tenkovskog biatlona”

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić položio venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija