21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

U Gračanici rođeno 12 beba u protekloj nedelji

Sedam devojčica i pet dečaka, bilans su novorođenih beba na ginekološkom odeljenju KBC Priština, trenutno izmeštenom u Gračanici.

Ova vest je nešto što najviše raduje naše sugrađane, koji ističu da ovo daje nadu za opstanak, jer kako ističu “nema opstanka bez mladih i onih koji će ispuniti kuće radošću”.

Načelnik ginekološkog odeljenja dr Bogoljub Veljković, kaže da ovih dana lekari i sestre na Ginekologiji imaju pune ruke posla, ali i da to nije nešto na šta nisu navikli.

“Nama je najvažnije da su naše bebe odličnog zdravlja, sve su dobile ocenu 9 i 10, a sa smeštajnim kapacitetom uspevamo da se snađemo i da našim pacijentkinjama pružimo uslugu koja je na zadovoljavajućem nivou”, kaže dr Veljković, koji ističe da je lekarski kadar takođe stručan ali i da se nada da će uskoro biti i podmlađen.

U sobama za trudnice, još nekoliko budućih mama čeka na porođaj. Jedna od njih je i Tijana Micić iz Sušice, koja čeka na porođaj i kojoj je će ovo biti treće dete.

“Imam dečaka i devojčicu i sad su mi lekari rekli da nosim sina. Zadovoljna sam zdravstvenim uslugama koje dobijamo u ovoj ustanovi, lekari i sestre su ljubazni i pažljivi, pa nam to uliva dodatnu snagu i sigurnost pred porođaj”, kaže Micićka, koja na naše pitanje “hoće li biti još beba”, kroz smeh odgovara, da će i ćerka tražiti sestru.

Od početka ove godine na ginekološkom odeljenju KBC Gračanica rođeno je 154 beba, a u nekom prethodnim godinama, dok nije bilo otvoreno porodilište u Pasjanu, godišnje je bilo i po 500 porođaja, što kako ističu ovdašnji lekari, nije slučaj ni sa nekim mnogo većim klinikama.

Related posts

Vučić stigao u Belu kuću

Jelena Obradović

Ministarstvo :Proverite da li ste upisani u birački spisak

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić sa čelinicima MO i VS: Snažna vojska je garant mira

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija