25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Vlasinski triatlon Samoprevazilaženja – prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu

U nedelju 28. jula 2019. godina održan je peti  “Vlasinski triatlon Samoprevazilaženja”, trka koja je ujedno bila i prvenstvo Srbije na distancama olimpijskog triatlona: 1.5km plivanja – 40km vožnje bicikla – 10km trčanja. Trku su za 153 takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Rumunije uspešno organizovali članovi Šri Činmoj Maraton tima iz Niša uz pomoć Srpske Triatlonske Unije i opštine Surdulica.

 

Pored trke prvenstva države, kao glavne trke dana, održane su i dve prateće trke koje se boduju za STU kup, trke sprint ( 0.75km plivanja – 20km vožnje bicikla – 5km trčanja ) i super sprint triatlona ( 0.4km plivanja – 10km vožnje bicikla – 2.5km trčanja ). Naš klub je na trci nastupio sa ukupno 15 takmičara koji su osvojili 11 medalja.

Najznačajniji rezultat je napravio Marjan Lukić koji je na trci olimpijskog triatlona osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Na taj način je ponovio prošlogodišnji uspeh. Ispred njega kroz cilj su prošli Strahinja Trakić KES Kragujevac – prvo mesto i Vladimir Danko TriOgyRacing Novi Sad – drugo mesto.

Pored njegovog rezultata značajna je i pobeda Anje Davidović na trci sprint triatlona u apsolutnoj konkurenciji svih dama koje su nastupile kao i pobeda Luke Gligorića na trci super sprint triatlona u konkurenciji kadeta.

 

Ostali osvajači medalja su:

– Vojin Davidović zlato super sprint – mlađi kadeti

– Aleksa Kežić srebro super sprint – mlađi kadeti

– Ozren Perišić bronza super sprint – mlađi kadeti

– Bogdan Jelača bronza super sprint – kadeti

– Anja Davidović zlato sprint – junioreke

– Ružica Sarić zlato sprint – takmičarke starije od 50 godina

– Igor Sokolovski bronza olimpijski – takmičari od 41 do 50 godina starosti

 

Trka je bila izuzetno kvalitetna jer su pored domaćih takmičara nastupali i najbolji takmičari iz Makedonije jer je trka bila i prvenstvo njihove države uz učešće takmičara iz Bugarske i Rumunije. Uslovi za trkanje  su gotovo idealni ako se uzme u obzir da se jezero na Vlasini nalazi na 1250 metara nadmorske visine.

Takmičare TK Tamiš očekuje izuzetno aktivan avgust mesec. Učešće na zajedničkoj sporstskoj manifestaciji sa sportistima iz grada Rešice u Rumuniji u sklopu međugradske saradnje, kamp talentovanih sportista za kadete Karataš 2019. u organizaciji STU, trening kamp na Divčibarama u organizaciji Sportskog Saveza Pančevo, trka STU kupa u Somboru 18. avgusta i trka prvenstva države u super sprint triatlonu 25. avgusta u Sremskoj Mitrovici.

 

Related posts

Nedimović: Država će nastaviti da pruža podršku poljoprivrednicima

Jasmina Petkovic

Uhapšen zbog provala u stanove

Jasmina Petkovic

Po treći put vakcinacija u Glogonju

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija