21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Veće: Usvojeni finansijski izveštaji, 300 miliona za kulturu

Gradski većnici usvojili su na današnjoj sednici finansijske izveštaje 5 javnih komunalnih preduzeća. Usvojeni su i programi rada kulturnih ustanova  za 2020. godinu. Prema rečima Nemanje Rotara, gradskog većnika za oblast kulture i naredne godine će biti izdvojeno nešto više od 300 miliona dinara za kulturne sadržaje u gradu.

Usvojeni su finansijski izveštaji Javno komunalnalnih  preduzeća „Vodovod i kanlizacija“, „Grejanje“, „ATP Pančevo“, „Mladost“ i JP „Urbanizam“. Većina preduzeća je ostvarila dobit u 2018 godini i već su donete odluke o njenoj raspodeli.

Prema rečima Nemanje Rotara, većnika za kulturu i omladinu  bogat program očekuje se u 2020 godini od svih 15 ustanova kulture iz našeg grada. Izdvojiće se isto kao i predhodnih godine, nešto više od 300 miliona dinara. Rotar je rekao da se nada da  će se se naredne godine krenutu u sanaciju zgrade Muzeja.

Naredne godine u planu je da ustanove kulture konkurišu za sredstva i kod Pokrajne i Republike, kao i kod stranih fondova, što su radili i do sada i da će na taj način povećati svoj budžet, istakao je Rotar.

Related posts

Nega u kućnim uslovima

Jasmina Petkovic

Medvedev u subotu u Beogradu povodom 75. godišnjice oslobođenja

Zorana Stekovic

GRBA : Apelujem na pojedince da ne pale strnjike, podnosićemo krivične prijave!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija