17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nezaposleni, imate vremena do kraja septembra da nađete posao!

Grad Pančevo izdvaja značajna sredstva za mere zapošljavanja, zahavljujući tome  otvorena su nova radna mesta u saradnji sa malim i mikro preduzećima. Poziv će biti otvoren do tridesetog septembra.

Većnica zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Suzana Jovanovic rekla je  da su pozivi za nova radna mesta i samozapošljavanje još uvek otvoreni. Sprovodeći ovu socijalnu politiku otvoreno je jedanaest novih firmi u Pančevu, a svake godine se sredstva izdvojena u ove svrhe uvećavaju.

Ono što je specifično za naš grad jeste program samozapošljavanja za koji je izdvojena pozamašna suma novca,  maksimalni iznos je petsto hiljada dinara. Pozvani su preduzetnici da se odvaže i otvore  nova radna mesta, gde su definisani povoljniji uslovi za njih. Prvih godinu dana grad finansira radnike, nakon toga preduzetnik je obavezan da jos šest meseci zadrzi i sam plaća radnika. Za ovaj projekat javilo se izuzetno interesovanje, a na prvoj sednici odobreno je čak dvadeset novih radnih mesta,na drugoj nešto manje oko šest.

Suzana Jovanović je rekla da se svakog meseca pristigle prijave razmatraju i da se na sednici ocenjuju, a onda se daje predlog gradonačelniku. Kada se  odobre potpisuju se ugovori i obezbeđuju sredstva za finansiranje. Ovo se odnosi na poslodavce koji proširuju svoj posao ali i na one koji počinju.

Sredstva koja su ostala za samozapošljavanje iznose oko devet miliona, dok su za nova radna mesta oko šest miliona dinara.Trudimo se da budemo brzi, i reagujemo odmah u cilju zadovoljavanja preduzetničkih potreba, rekla je Suzana Jovanović. Istakla je i da će posle avgustovske sednice, ako bude potrebe, izvršiti izmenu akcionog plana, i sredstva raspodeliti u pravcu veće zainteresovanosti, kako već poslujućih tako i novih privrednika. Sredstva će na ovaj način biti utrošena na nešto što je dugoročno dobro, odnosno na zapošljavanje.

Pozivi za stručnu praksu i javne radove  za ovu godinu su završeni i ljudi su već počeli da rade. Konkursi za nova radna mesta i samozapošljavanje  još uvek su otvoreni, a sve informacije mogu se pronaći na sajtu grada Pančeva www.pancevo.rs .

 

 

Related posts

VANREDNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA : Hvala ženama na hrabrosti što su isterale fašistu Obradovića

Mica Milakov

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj radi od 7 do 22 sata

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić posle sastanka sa predstavnicima Srba iz Crne Gore

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija