27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Više od sedamdeset intervencija hitne pomoći za vikend

Ovog vikenda bilo je mnogo posla za pančevačku Hitnu pomoć. U noći između subote i nedelje, pomoć je zatražilo 70 naših sugrađana, što je za Pančevo veliki broj intervencija. Lekari smatraju da je „teško“ vreme uticalo na ovu situaciju.Ekipe Hitne pomoći prethodnog vikenda su u Pančevu intervenisale čak 70 puta.

Uglavnom su se javljali hronični bolesnici, ali je bilo sugrađana koji su došli zbog ujeda pasa  i krpelja. Dr Zoran Manasijević, načelnik Hitne pomoći, rekao je i da je jedan čovek pao sa zgrade  i da nije bilo saobraćajnih nesreća.Prema rečima dr Manasijevića, bilo je i dece sa povišenom telesnom temperaturom i stomačnim tegobama, ali je naglasio da je to uobičajeno za ovo doba godine.

Načelnik Hitne pomoći naglasio je da bi deca, starije osobe i hronični bolesnici trebalo posebno da povedu računa i da ne borave na suncu između 10 i 17 sati. Napomenuo je da je ovih dana i visok stepen UV zračenja i da je to razlog više da se ne izlažemo suncu u to doba. U vrelim danima moramo jesti lakšu hranu i da unosimo dovoljno tečnosti, da odeća bude prilagođena vremenskim uslovima. Na kraju, dr Manasijević  apelovao je da pacijenti moraju redovno da uzimaju terapiju, jer problemi nastaju kada oni namerno ili slučajno izostave terapiju.

Related posts

COMNET osuđuje pretnje predsedniku Vučiću na Tviteru

Zorana Stekovic

Učestale saobraćajne nezgode “pune” pančevačku ortopediju

Katarina Popović

Predsednik Vučić obišao hotel “Fruške terme”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija