21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Najtraženije turističke destinacije

Turistička agencija “Continental travel” već više od deset  sezona uspesno sarađuje sa našim sugrađanima. Ponuda aranžmana je raznovrsna kako za inostranstvo tako i za našu zemlju. U okviru ove agencije najtraženije ponude ove godine jesu za letovališta u Grčkoj.

U centru sezone, pravo je vreme za predah i odmor, a koje su to najtraženije destinacije u ponudi potražili smo u turističkoj agenciji “Continental travel”.Razgovarali smo i o tome koji  vid prevoza najviše odgovara  kako po ceni tako i po brzini stizanja na određenu destinaciju. Naše sugrađane smo pitali da  li su bili ili planiraju letovanje ove godine a odgovori su bili raznoliki. U turističkim agencijama najčešće se traže ponude sa uračunatim prevozom a razlika u ceni aranžmana na tržištu je mala. Porodice sa decom se češće odlučuju za sopstveni prevoz.

Mnogi sugrađani se odlučuju  na letovanje u poslednjem momentu, pa im nije bitno gde će putovati. Za razliku od njih tu su i oni koji vole da putovanja isplaniraju do poslednjeg detalja,  pa se oni odlučuju za “first minute”  ili  “last minute” punude.Mlađa populacija se češće odlučuje za ” last minute” ponude, koje kako kaže naš sagovornik “biraju kupca”, jer se zakazivanje vrši na licu mesta u agenciji. Starija populacija se radije odlučuje za “first minute” ponude, jer je više meseci u napred poznat vremenski periodu kome će otići na odmor i cene su pristupačnije.

Informacije o aktuelnim ponudama mogu da se nađu i preko interneta , ali se za konačne odluke i samo zakazivanje termina  preporučuje dolazak u agenciju, rekao je vlasnik turističke agencije Jonike Žeravljev.Ova turistička agencija poseduje i internet sajt, preko koga se zainteresovani mogu informisati o svim ponudama i slobodnim mestima za sve apartmane koji su u trnutnoj ponudi.

Najtraženija mesta u Grčkoj su Olimpska regija,Halkidiki kao i ostrva Tasos,Evija i Krf… Ponuda obuhvata i destinacije koje se rade avionom i brodom  kao što su Rodos , Krit, Samos i mnoge druge. Osim Grčke koja je najtraženija destinacija, godinama je Egipat zemlja za koju se Pančevci najviše odlučuju. Letovanje u Hurgadi je jedna od najtraženijih ponuda, ali od ove godine se ponovo javlja interesovanje za Šarm el Šeik. “Standardne” ponude obuhvataju i letovanja u susednim zemljama kao sto su Bugarska, Crna Gora i Turska.

 

Related posts

Obeležen oktobar mesec borbe protiv raka dojke

Bojana Kecic

FK “Železničar” na pripremama u Budvi

Nikoleta Dragaš

Dovoljno vakcina za građane Pančeva

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija