25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Najvažnije Vesti

Debeljača: Raščišćeni putevi, uklonjeno granje

Tokom jula stanovnici Debeljače organizovali su se kako bi očistili od grana i drveća puteve i kako bi oni bili pregledniji i prohodniji. U narednom periodu najavljuju sađenje novih sadnica na mestima odakle je uklonjeno staro drveće, ali i nov zeleni pojas uz prugu i na novom putu između Debeljače i Opova.

Debeljače je mesto koje se može pohvaliti velikm zelenim površinama i drvećem koje je i zaštitini znak ovog naselja. Ipak problem su počele da stvaraju grane  koje su smetale vozačim u vožnju, jer je put bio neprohodan, a i na sve tri raskrnice je bilo stabala koja su morala da se uklone. Zato su se stanovnici Debeljače organizovali kako bi popravili ovu situaciju u svom mestu, kaže Stevan Lazički, odbornik u Skupštini opštine Kovačica.

Lazički objašnjava da će se nastaviti sa sređivanjem Debeljače, kao i da će na novom putu između Debeljače i Opova biti posađen vetrozaštitni pojas.

Nov zeleni pojas biće urađen i uz prugu, gde će sa obe stane biti zasađena po dva drvoreda, kaže Lazički, a urediće se i stari deo deponije kod vašarišta, gde će takođe biti posađene nove sadnice.

Related posts

Popović uručio ključeve nove kuće samohranoj majci Katarini Stević

Mica Milakov

Evo datuma kada će krenuti isplata finansijske pomoći za vakcinisane

Mica Milakov

Vučić sa grčkim predsednikom Pavlopulosom: Zahvalan sam Grčkoj koja podržava teritorijalni integritet Srbije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija