12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Više posetilaca u Muzeju Mihajla Pupina

Na teritoriji Opštine Kovačica nalazi se selo Idvor koje je postalo nadaleko poznato po Mihajlu Pupinu, koji je tamo rođen i odakle je krenuo u svet. Rodna kuća Mihajla Pupina može da se vidi svakog dana jer Muzej radi svakodnevo, a prošle godine posetilo ga je više od 10 hiljada ljudi iz zemlje i inostranstva.

Mihajlo Pupin mnogo je zadužio čovečanstvo i njegov život je inspiracija  i primer kako mlad čovek može iz  malog mesta da krene u svet i uspe. Prema rečima Jelena Kalin, kustosa Muzeja Mihajla Pupina u Idvoru stranci se dosta interesuju za Pupinov život i više znaju o njemu.

Već godinama u Idvoru se održava i Kamp za mlade talente u organizaciji Reginalnog centra za talente „Mihajlo Pupin iz“ Pančeva, a Jelena Kalin ističe je upravo ovo mesto gde mladi stiču iskusta o Pupinovom životu.

Muzej Mihajla Pupina u Idvoru radi svakog radnog dana od 9 do 16 sati i vikendom od 10 do 15 sati. Posetioci  obilaze prvo Pupinovu zadužbinu, gledaju kratak film o njegovom životu, imaju priliku da vide i Pupinov kalem, a posetu završavaju u Pupinovoj rodnoj kući.

Related posts

Vučić se sastao sa Erdoganom

Zorana Stekovic

Počelo letnje računanje vremena

Branislava Grčić

Gojković: Mere ostaju na snazi, ulazak u zemlju samo vakcinisanima

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija