25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Više posetilaca u Muzeju Mihajla Pupina

Na teritoriji Opštine Kovačica nalazi se selo Idvor koje je postalo nadaleko poznato po Mihajlu Pupinu, koji je tamo rođen i odakle je krenuo u svet. Rodna kuća Mihajla Pupina može da se vidi svakog dana jer Muzej radi svakodnevo, a prošle godine posetilo ga je više od 10 hiljada ljudi iz zemlje i inostranstva.

Mihajlo Pupin mnogo je zadužio čovečanstvo i njegov život je inspiracija  i primer kako mlad čovek može iz  malog mesta da krene u svet i uspe. Prema rečima Jelena Kalin, kustosa Muzeja Mihajla Pupina u Idvoru stranci se dosta interesuju za Pupinov život i više znaju o njemu.

Već godinama u Idvoru se održava i Kamp za mlade talente u organizaciji Reginalnog centra za talente „Mihajlo Pupin iz“ Pančeva, a Jelena Kalin ističe je upravo ovo mesto gde mladi stiču iskusta o Pupinovom životu.

Muzej Mihajla Pupina u Idvoru radi svakog radnog dana od 9 do 16 sati i vikendom od 10 do 15 sati. Posetioci  obilaze prvo Pupinovu zadužbinu, gledaju kratak film o njegovom životu, imaju priliku da vide i Pupinov kalem, a posetu završavaju u Pupinovoj rodnoj kući.

Related posts

Bela Crkva podržala SNS i politiku Aleksandra Vučića

Mica Milakov

Novi projekat Kancelarije za mlade ,,Moje mesto”

Vanja Vićentić

Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija